Van olyan, akinek nem jött be a BARF?
Egy ideje nézegetem BARF és a PREY etetést. Táppal etetek, mert egyszerű, jelenleg nem nagyon lenne időm/energiám "főzőcskézni", viszont érdekel, hátha egyszer majd lesz.
Azoknak a véleménye érdekelne, akiknek NEM jött be ez a fajta etetés. Mindegy mi miatt (drága, nehéz beszerezni, sok idő, nehéz tárolni, nem jött be a kutyának stb. tényleg bármilyen indok), bármit meghallgatok.
Azoknak a véleménye is érdekelne, akik nem nyersen adják a húst, hanem esetleg főznek a kutyának vagy legalább forrázva adják a húst. Nekem nem szimpatikus, hogy nyersen adom a bolti húst, én sem enném meg, egyszerűen nem tudok megbízni bennük. Akik főznek a kutyának, mit adnak neki? Mennyire bonyolult, időigényes, drága stb.? mIlyne húst adnak?
Előre is köszönöm.
A húsos etetés a beszerzésen, tároláson kívül csak annyiban problémásabb, amennyivel problémássá teszik sokan. Mert nem mindegy, milyen zöldséget kap a kutya. Természetesen csak biot lehet adni. Aztán jönnek a kiegészítők, mert a húsban netán még sincs meg minden, ami a kutyának kell.
Akinek a táp jön be, az adja csak a tápot.
Hússal etetett kutya is lehet beteg, halhat meg a végső kutyakorhatár előtt. És tápon tartott kutya is élhet matuzsálemi korig. Feleslegesnek tartom az egész szembeállítást.
Mint az embereknél. Aki nem eszik bio ételt, azt elviszi a rák, a lépfene, meg mindenféle borzalmak várnak rá.
Vihar egy kanál vízben.
Tisztázzuk: a BARF nyers etetést jelent, a főzöcske más lapra tartozik.
Én meg nem vagyok állatvédő. Segítek, ahol tudok, de ennyi. Vega meg végképp nem vagyok, és nem is fogok erről vitát nyitni.
Ha megoldható a hús tárolása akkor BARF. Ez az egy hátránya van.
Nagyon nagyon sokat számít az etetés minősége, főleg fejlődő korban. Oké, hogy kényelmesebb a tápozás, de hát magunknak is csak meg kell csinálni a kaját, akkor a kutyától ennek az időnek a töredékét miért sajnáljam?
Azt sajnálom, hogy az első kutyámnál nem ismertem meg időben BARF-ot és tápokkal kísérletezgettem.
Az Acana volt az amitől tényleg jól nézett ki, de annyira nem mint a hústól.
Ha most Acanával etetném a kutyákat akkor kb 45 ezer lenne minden hónapban, így meg nincs 30 ezer.
A %-okra sem kell rágörcsölni. Mindenki megtalálja a magának megfelelő arányt és nem kell grammokon aggódni.
Nálam például a hús és csontos hús aránya egymáshoz viszonyítva 50-50 % de össz-viszz nem is tudom pontosan. Én nyomom az extra szénhidrátot is. A zöldség arány is változó. Majdhogynem ránézésre adagolok már.
A 3. kutyám az egyetlen aki szinte kezdetektől BARf-ozik és valami hihetetlen formában van. Persze nyilván ehhez hozzátartozik a mozgatás is, de a tápos kölyök kutyáim nagyon nem ilyenek voltak, ugyanilyen mozgás mellett.
Ráadásul ő fehér és esélyes az allergiára. Ha soha nem lesz allergiás akkor is mondhatja bárki, hogy lehet, hogy táppal se jött volna ki, de mi van ha igen?
Amikor váltottam már 1 héten belül látszott a változás mindegyiken. Sokkal szebbek lettek, izmosabbak. A szőrük még puhább és fényesebb. Sokkal több az energiájuk is. Egyszerűen mindenben másabbak. Semmi pénzért nem váltanék már tápra.
Nem értem miért kell lehúzni ezt az etetést.
Inkább a gagyi tápot és a kutyának nem való maradékot fikázzátok szerintem.
"De ha ez nem érdekel legalább az érdekeljen, hogy mennyi sz*rt tömnek beléjük, mielőtt te megveszed a boltban magadnak meg a kutyának. Baromira nem egészséges."
Igen, sok sz@rt tömnek a csirkékbe, de el kell mondani, h a magyarországi helyzet 1000x jobb, mint a távol-keleti - ugyanis a kutyatápokba leginkább innen kerül csirke (bár leginkább csak melléktermék - toll, csőr, bőr stb.)
Kedves 14-es: Én nem sértődtem meg, te vagy itt felháborodva :) Nem akarom szidni a BARFot és hasonlókat, mert nekem is sokkal szimpatikusabb lennem, ha nem tápot enne a kutya, de ha nem tudom összehozni akkor ez van. Ezért kérdeztem, hogy valójában mennyi idő. Nekem ez még így is sok, ez van.
Akumi, tisztában vagyok vele, hogy a kutyázás miből áll, nem csak simogatom a kutyát és jétszok vele, utazok ekeget ahhoz, hogy más foglalkozásokat is kapjon, ami szintén idő, emellett van más dolgom is.
Nem fogom a BARFosokat szidni, nem tudom miért vesz ennyire bármit támadásnak a társaság egy része... A hozzászólások alapján nagyon jó dolog, ha van valakienk elég ideje és pénze, én most még maradok a tápnál...
Köszönöm!
Nekünk sem jött be sajnos. Azért akartam, mert csirkeallergiás a kutya, és gondoltam a barf lesz a megoldás. Egy hónapig próbálkoztam, de húsbeszerzés idegőrlő volt. Amit olcsón betudtam szerezni, az a marhanyesedék volt, de több volt benne csont, mint a hús, ettől meg kemény és rohadthús szagú volt a széklete, nem beszélve arról, hogy majd éhen halt, ha már a konyha felé indultam a kutya rohant, hogy kap-e valamit. Egy hét után a marhanyesedéktől is alergiás tünetei lettek, azonkívül úgy legelte a füvet, mint a tehén. Aztán meg zöld habos fűcsomokat hányt.
Egy hónap után feladtam, talán a sikerül olyan helyre költözni, ahol több és jobb húsforrást találok újra megpróbálom, de addig inkább tápozok.
27-es bocsi a kérdésért, de akkor milyen tápot eszik a kutyád ha a csirkére és a marhára is allergiás?
Bárányhúsosat vagy nyuszisat? Nem drága az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!