Szerintetek megbízzak az orvosban vizsgálat nélkül?
2. válaszoló!
Miért a hasra ütés alapján eldöntött kezeléstől igen?
Épp azt írtam, hogy szerintem nem epilepszia, hanem más valami válthatja ki a görcsrohamot. Egyébként meg olyan, hogy túltenyésztett nincs, ahogy alul tenyésztett sem.
Az epilepszia különböző súlyosságban jelentkezhet. Van olyan, hogy tényleg habzik a szája, elveszti az eszméletét, elkékül stb. a delikvens, de olyat is láttam, hogy "csak" támolygott és reszketett a kutya, próbált az emberhez bújni segítségért, tehát tudatánál volt.
Kutyáknál az epilepszia a leggyakoribb ilyen jellegű betegség, és ha visszatérő rohamokról van szó, 90%, hogy epilepszia. Nyilván más is válthat ki rohamot, de ha pl. elmész az orvoshoz, hogy köhögsz, akkor először ACC-t ad, nem pedig kemoterápiát, mert daganat is lehet.
Mindenképpen vidd el a kutyusodat állatorvoshoz, bár ha a rohamot videóra vetted, akkor az többet használ, mint egy sztetoszkópos szeánsz a vizsgálóasztalon. Amikor épp nincs rohama, elvileg nem nagyon állapítható meg, hogy beteg-e a kutya. De ha ez téged megnyugtat, akkor vidd csak el, told az orra alá a videót és kérdezz, ami csak eszedbe jut. Személyesen biztos, hogy kielégítőbb választ kapsz. Ha meg nem, akkor válts dokit.
6-os válaszolónál a pont!
Epilepsziáról lévén szó hajlamosak az emberek a grand mal típussal azonosítani, holott kutyánál és embereknél is nagyon sokféle lehet!
Pl. a lányomnál is úgy jelentkezik, hogy elbambul 2-3 percre, vagy színeslátása van.
Az általad leírtakból azt veszem le, hogy gondos gazdi vagy tehát alaposan utánajársz a dolognak azzal, hogy szépen elmész a saját orvosodhoz, megmutatod a videót is és vérvizsgálatot is csináltatsz...szerintem.
Köszönöm a válaszokat!
Tudom, hogy több típusú epilepszia van utánajártam a grand mal féle biztosan nem de se bambulás, légy kapkodás, ami a kisebb rohamok velejárója is elvileg bár neten olvastam, laikus is vagyok így nem merem azt mondani 100%, hogy nem epilepszia de nem illik teljesen a képbe.Majd meglátom mit mond az egyik és mit mond a másik orvos.Akivel beszéltem doki (az ajánlott)ő is mondta, hogy felesleges elrángatnom a kutyust,mert ha épp nincs roham nem tud mit kezdeni de a videó jó lesz. Csak az érdekel, hogy biztosan tudjam mi a baja és a legmegfelelőbb kezelést kapja. Nem vagyok jó anyagi helyzetben egyetemista lévén de ő tényleg nagyon fontos nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!