Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért adják-veszik a tenyésztő...

Miért adják-veszik a tenyésztők a kutyáikat?

Figyelt kérdés
Nem provokációnak szánom, de nem egy tenyésztő oldalán látom, hogy 3-4 éves tenyésszemlés kutyákat kínálnak eladásra, mintha kölykökről lenne szó. A kutya nem egy használati tárgy vagy egy pénzautomata. Vagy adják el kölyökkorában, vagy tartsák meg. Különben akkor miért külömbek ők mint a "nem megélhetési" szaporítók? A tenyésztők nem kötődnek érzelmileg a kutyáikhoz? Nekik ez csak üzlet?

2014. okt. 28. 09:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Pedig sok tenyésztő ilyen. Főleg akiknek egyszerre 4-5 vagy még több tenyészkutyája van. Ők nem ragaszkodnak érzelmileg a kutyákhoz. Biztos van kedvencük, akit nem is adnának el.
2014. okt. 28. 09:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A kanok tenyésztésre vannak. Sokan adják tovább a kanokat jobb helyre hogy jobban élhessenek. Lehet jobb vérvonal érkezik és a frissítés miatt adják el.
2014. okt. 28. 09:25
 3/14 A kérdező kommentje:
De akkor ők miért lennének külömbek egy egyszerű hobbiszaporítónál? Szerintem aki nem tenyésztő, de van két imádott kutyája, a szuka életében össz 2-3 almot hoz le, és családi szeretetben vannak, a kölykök is jó helyre kerülnek. Akkor az a tenyésztő, aki csak feldobja a weboldara a nem kívánatos falkatagot, aztán vigye aki akarja. Ez szerintem nagyon csúnya dolog.
2014. okt. 28. 09:27
 4/14 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, hogy változatos maradjon a génállomány. Gondolj bele, egy idő után, ha nincs új génállomány, különböző veleszületett rendellenességek lephetnek fel, ergó betegek lesznek a kutyák. Ha tovább visszük a gondolatmenetet, akkor azért adják el az idősebb kutyákat is, mivel velük lehet fedeztetni,esetleg dolgozni. De ezt mint laikus mondom, érdemes lenne megkérdezni egy tenyésztőt is, ó biztos nem mond hülyeséget:)
2014. okt. 28. 09:28
 5/14 anonim ***** válasza:
Vannak rosszak és jók.
2014. okt. 28. 09:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem az határozza meg, hogy egy tenyésztő jó vagy sem, hogy a kutyákat x év után esetleg tovább adja, hanem az, aki felelősséggel választja ki a tenyészállatokat és normális kutyákat tenyészt. A szaporítót nem érdekli semmi, csak a pénz. Kell neki egy szuka egy kan és kész.
2014. okt. 28. 09:41
 7/14 anonim ***** válasza:
45%
Normális tenyésztő nem adja-veszi a kutyákat, csak a szaporítók (értsd, kennel névvel rendelkező szaporítók). Tenyésztő és "tenyésztő" között bizony nagy különbségek vannak. Utóbbiak általában találomra tesznek össze kutyákat, vagy mert ilyen címet, meg olyan címet nyert, közbe meg köze nincs a tenyésztéshez.
2014. okt. 28. 09:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük fel van egy szuper kan, akinek mindene megvan, de örökités szempontjából nem megfelelő. ezesetben a tenyésztő ugy gondolja, hogy inkább eladja olyan gazdának, ahol a kutya egyetlen, és minden figyelem ráirányul, vagy megtartja 6. nak. Én is adtam már el 1 évesen kutyát, akik nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket karakter szempontjából, és most boldogan él egy családnál. Nálam csak 10. lett volna. Nyilván ugyanugy szeretem a mai napig, de a kutya szempontját néztem, hogy neki a legjobb.
2014. okt. 28. 10:10
 9/14 A kérdező kommentje:

Gyerekek én olyan sztorit hallottam...

Nemzetközi kutyakiállítás, kínaiai is voltak kint. Nagyon megtetszett nekik egy szép nagy izmos kutya, elkezdtek alkudozni a gazdájával, az meg nem akarta eladni. Addig alkudoztak míg kb 20millió forintért eladta nekik a kutyát. Másnap hallja a hírt hogy a kutyájából vacsora lett, egész nagy családi kajálás volt.

Szóval kemény dolgok vannak...

2014. okt. 28. 10:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze, 20 milliós vacsora... azért a kínaiak sem hülyék, nem kell elhinni mindent, amit hallasz. :)

Egyébként meg igenis van olyan, amikor egy tenyésztő ilyen-olyan okok folytán másik tenyésztőnek eladja a kutyáját.

2014. okt. 28. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!