Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan kutya ami nagyon...

Van olyan kutya ami nagyon jól alkalmazkodik az én életstílusomhoz?

Figyelt kérdés

Idestova több mint tíz éve nincs kutyám, 23 éves vagyok 60 éves édesanyámmal lakok, 2 műszakban dolgozom (de-du). A kutyus szinte sose lenne egyedül. Én jobban le tudnám mozgatni mint édesanyám. Igaz ez váltakozva működne, hol délelőtt hol délután lenne jobban megmozgatva. A séta megoldva, nem probléma, de éppen ezért folyton aktív kutyát nem szeretnék. De egyikünknek sem jönnek be a tipikus divat-ölebek (yorki, bischon, bolognese és társaik).

Valamint a nyomott pofájú kutyák sem (bulldog, stb), ennek az egészségügyi problémák, és édesanyámnak való nem tetszésük az oka.

A kutya városi/kertvárosi környezetben lenne, lakótelepi lakás, de rettentően sok szabad terület van a városban, valamint zöld övezetben lakunk.

Olyan kutyust keresek ami ha kell, akkor pihen, ott fekszik velem a kanapén, ha leviszem akkor el tudjam engedni szabadon, játék és mozgatás végett.

Amiket eddig néztünk és gondolkodtunk is rajtuk:

- tacskó

- beagle

- vizsla (magyar)

- Drever (hazánkban állítólag nincs)

- spániel

- shar-pei

Nyilván nyitottak vagyunk egyéb fajtákra is. Ha azon múlik édesanyám kompromisszumot is tudna kötni a nyomott pofira, nekem semmi bajom velük.

Tapasztalatokat, tanácsokat, javaslatokat kérnék.

Hogy elolvastad, azt köszönöm, ha válaszolsz és ráadásul építő jellegű a válaszod azt külön megköszönöm!

2014. okt. 26. 18:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Úgy kezdtem el keresni kutyát, hogy nekem az az alapelvem, hogy kutyáert nem fizetek. Akkor inkább menhelyről hozok ki.

sokáig böngésztem a neten amikor rátaláltam egy hirdetőre aki tacsikat ajándékozott.

neki kettő fajtiszta volt egy fiú és egy lány szerelmesek lettek :)

Nem fizettem egy fillért sem de törzskönyve sincs.

nekem egy barát kellett nem egy kiállítási darab :)

Itt van videón:

[link]

Itt még 1 éves és 2 hónapos volt :)

2014. okt. 27. 18:33
 22/24 anonim ***** válasza:
beagle
2014. okt. 28. 02:17
 23/24 anonim ***** válasza:
70%

"Úgy kezdtem el keresni kutyát, hogy nekem az az alapelvem, hogy kutyáert nem fizetek."

Ugye tudod, hogy a most megszuletett ingyenes tacsid annak az eredmenye, hogy rengeteg tacskotenyeszto a vilagban milliokat olt tacsitenyesztesbe??? Ugy imadom az ilyeneket. Raadasul orulhetsz, hogy egeszseges a kutyad, gondolom a szuloket nen szurtek orokletes betegsegekre.

2014. okt. 28. 07:22
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem shar pei kutyám van, első kutyának tapasztalat nélkül nem ajánlom. Enyém külföldi kennelből van, a magyar kennelek nekem nem jöttek be, 360 ezer forint volt az ára. Makacs, önfejű, kemény kutya, tapasztalt gazda kell mellé vagy úgy jár mint a másik 3 shar pei itt a környéken, életükben nem voltak elengedve mert vagy elszaladnak vagy agresszívek. Ha jól van neleve álomkutya, az enyém sokat van a parkban társaságban, behívható, de tudnod kell hogy sosem fog szolgaként engedelmeskedni, és nagyon domináns más kanokkal (pedig ivartalan kan az enyém), szóval mindig oda kell figyelnem és óvatosan ismerkedni a többi kannal, szukákkal bármelyikkel elvan. Nagyon lusta, 20 órát simán alszik/nap a többit a szabadban töltjük. Sportra nem alkalmas, de motiváció mellett bármit szívesen megcsinál csak ne várj tőle csodát.

Szerintem kevésbé domináns kutyát válassz, vagy szukát.

2014. okt. 28. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!