Van olyan kutya ami nagyon jól alkalmazkodik az én életstílusomhoz?
Idestova több mint tíz éve nincs kutyám, 23 éves vagyok 60 éves édesanyámmal lakok, 2 műszakban dolgozom (de-du). A kutyus szinte sose lenne egyedül. Én jobban le tudnám mozgatni mint édesanyám. Igaz ez váltakozva működne, hol délelőtt hol délután lenne jobban megmozgatva. A séta megoldva, nem probléma, de éppen ezért folyton aktív kutyát nem szeretnék. De egyikünknek sem jönnek be a tipikus divat-ölebek (yorki, bischon, bolognese és társaik).
Valamint a nyomott pofájú kutyák sem (bulldog, stb), ennek az egészségügyi problémák, és édesanyámnak való nem tetszésük az oka.
A kutya városi/kertvárosi környezetben lenne, lakótelepi lakás, de rettentően sok szabad terület van a városban, valamint zöld övezetben lakunk.
Olyan kutyust keresek ami ha kell, akkor pihen, ott fekszik velem a kanapén, ha leviszem akkor el tudjam engedni szabadon, játék és mozgatás végett.
Amiket eddig néztünk és gondolkodtunk is rajtuk:
- tacskó
- beagle
- vizsla (magyar)
- Drever (hazánkban állítólag nincs)
- spániel
- shar-pei
Nyilván nyitottak vagyunk egyéb fajtákra is. Ha azon múlik édesanyám kompromisszumot is tudna kötni a nyomott pofira, nekem semmi bajom velük.
Tapasztalatokat, tanácsokat, javaslatokat kérnék.
Hogy elolvastad, azt köszönöm, ha válaszolsz és ráadásul építő jellegű a válaszod azt külön megköszönöm!
Úgy kezdtem el keresni kutyát, hogy nekem az az alapelvem, hogy kutyáert nem fizetek. Akkor inkább menhelyről hozok ki.
sokáig böngésztem a neten amikor rátaláltam egy hirdetőre aki tacsikat ajándékozott.
neki kettő fajtiszta volt egy fiú és egy lány szerelmesek lettek :)
Nem fizettem egy fillért sem de törzskönyve sincs.
nekem egy barát kellett nem egy kiállítási darab :)
Itt van videón:
Itt még 1 éves és 2 hónapos volt :)
"Úgy kezdtem el keresni kutyát, hogy nekem az az alapelvem, hogy kutyáert nem fizetek."
Ugye tudod, hogy a most megszuletett ingyenes tacsid annak az eredmenye, hogy rengeteg tacskotenyeszto a vilagban milliokat olt tacsitenyesztesbe??? Ugy imadom az ilyeneket. Raadasul orulhetsz, hogy egeszseges a kutyad, gondolom a szuloket nen szurtek orokletes betegsegekre.
Szia! Nekem shar pei kutyám van, első kutyának tapasztalat nélkül nem ajánlom. Enyém külföldi kennelből van, a magyar kennelek nekem nem jöttek be, 360 ezer forint volt az ára. Makacs, önfejű, kemény kutya, tapasztalt gazda kell mellé vagy úgy jár mint a másik 3 shar pei itt a környéken, életükben nem voltak elengedve mert vagy elszaladnak vagy agresszívek. Ha jól van neleve álomkutya, az enyém sokat van a parkban társaságban, behívható, de tudnod kell hogy sosem fog szolgaként engedelmeskedni, és nagyon domináns más kanokkal (pedig ivartalan kan az enyém), szóval mindig oda kell figyelnem és óvatosan ismerkedni a többi kannal, szukákkal bármelyikkel elvan. Nagyon lusta, 20 órát simán alszik/nap a többit a szabadban töltjük. Sportra nem alkalmas, de motiváció mellett bármit szívesen megcsinál csak ne várj tőle csodát.
Szerintem kevésbé domináns kutyát válassz, vagy szukát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!