Van olyan kutya ami nagyon jól alkalmazkodik az én életstílusomhoz?
Idestova több mint tíz éve nincs kutyám, 23 éves vagyok 60 éves édesanyámmal lakok, 2 műszakban dolgozom (de-du). A kutyus szinte sose lenne egyedül. Én jobban le tudnám mozgatni mint édesanyám. Igaz ez váltakozva működne, hol délelőtt hol délután lenne jobban megmozgatva. A séta megoldva, nem probléma, de éppen ezért folyton aktív kutyát nem szeretnék. De egyikünknek sem jönnek be a tipikus divat-ölebek (yorki, bischon, bolognese és társaik).
Valamint a nyomott pofájú kutyák sem (bulldog, stb), ennek az egészségügyi problémák, és édesanyámnak való nem tetszésük az oka.
A kutya városi/kertvárosi környezetben lenne, lakótelepi lakás, de rettentően sok szabad terület van a városban, valamint zöld övezetben lakunk.
Olyan kutyust keresek ami ha kell, akkor pihen, ott fekszik velem a kanapén, ha leviszem akkor el tudjam engedni szabadon, játék és mozgatás végett.
Amiket eddig néztünk és gondolkodtunk is rajtuk:
- tacskó
- beagle
- vizsla (magyar)
- Drever (hazánkban állítólag nincs)
- spániel
- shar-pei
Nyilván nyitottak vagyunk egyéb fajtákra is. Ha azon múlik édesanyám kompromisszumot is tudna kötni a nyomott pofira, nekem semmi bajom velük.
Tapasztalatokat, tanácsokat, javaslatokat kérnék.
Hogy elolvastad, azt köszönöm, ha válaszolsz és ráadásul építő jellegű a válaszod azt külön megköszönöm!
Retrieverek, szetterek, vizslák vadászkutyák, nagy a mozgásigényük, de barátságosak, így ahol sok a gyerek oda valami hasonló vérmérsékletű, nyugodt kutyus kellene.
A bobtail is gyerekbarát, de fajtától függetlenül hozzá kell szoktatni a választott ebet ahhoz, hogy a falkában nagy a jövés-menés.
Egy snauzer (amelyek természetükből adódóan amúgy sem barátkoznak szívesen idegenekkel), vagy egy puli sokkal inkább az örző-védő ösztöneire hallgat, mint egy retriever, vagy vizsla - nevelés kérdése is, de ez sem mindegy milyen gyakran találkozik a kutyus a gyerkőcökkel, és terelgetni szeretné őket, vagy játszani velük.
30 kiló fölötti kutyát nem igen szeretnék, mivel 3 szobás a lakásunk, és elég kicsi hely lenne a kutyának fent. Valamint a juhász és terelőkutyáknak szerintem több mozgás kell, mint egy retrievernek/pointernek.
Inkább a közepes és a nagy közötti átmenet lenne jó méretben. Nemtudom hogy létezik-e egyátalán olyan fajta amit én keresek.
"Valamint a juhász és terelőkutyáknak szerintem több mozgás kell, mint egy retrievernek/pointernek. "
Ezt igy nem lehet kijelenteni, fajtaes egyedfuggo. Pl egy munkavonalu vizslanak tobb mozgasra van szuksege, mint egy kialliasi szepseg skotnak.
Szia!
Nekünk rövidszőrű tacsink van.
rettentően okos, rafkós :)
Minden tanítás kérdése nála. De ha tudná végig aludná a napot. :)
Persze nem azért mert lusta :)
Nagyon éber, minden rezzenésre figyel.
3 év alatt már ott tartok vele, hogy a szüleimnek azt mondom este, hogy jóéjszakát, már pattan is és jön velem a szobámba a helyére, pedig erre nem tanítottam :)
fél órába telt megtanulnia, hogy pacsit adjon. :)
Csakis jókat tudok mondani a fajtáról, áldom az eszemet, hogy ezt a fajtát választottam :)
És nemcsak rendkívül okos, és szinte gondolkodik hanem még meg is nevetteti az egész családot a bolondozásával:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!