Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan kutya ami nagyon...

Van olyan kutya ami nagyon jól alkalmazkodik az én életstílusomhoz?

Figyelt kérdés

Idestova több mint tíz éve nincs kutyám, 23 éves vagyok 60 éves édesanyámmal lakok, 2 műszakban dolgozom (de-du). A kutyus szinte sose lenne egyedül. Én jobban le tudnám mozgatni mint édesanyám. Igaz ez váltakozva működne, hol délelőtt hol délután lenne jobban megmozgatva. A séta megoldva, nem probléma, de éppen ezért folyton aktív kutyát nem szeretnék. De egyikünknek sem jönnek be a tipikus divat-ölebek (yorki, bischon, bolognese és társaik).

Valamint a nyomott pofájú kutyák sem (bulldog, stb), ennek az egészségügyi problémák, és édesanyámnak való nem tetszésük az oka.

A kutya városi/kertvárosi környezetben lenne, lakótelepi lakás, de rettentően sok szabad terület van a városban, valamint zöld övezetben lakunk.

Olyan kutyust keresek ami ha kell, akkor pihen, ott fekszik velem a kanapén, ha leviszem akkor el tudjam engedni szabadon, játék és mozgatás végett.

Amiket eddig néztünk és gondolkodtunk is rajtuk:

- tacskó

- beagle

- vizsla (magyar)

- Drever (hazánkban állítólag nincs)

- spániel

- shar-pei

Nyilván nyitottak vagyunk egyéb fajtákra is. Ha azon múlik édesanyám kompromisszumot is tudna kötni a nyomott pofira, nekem semmi bajom velük.

Tapasztalatokat, tanácsokat, javaslatokat kérnék.

Hogy elolvastad, azt köszönöm, ha válaszolsz és ráadásul építő jellegű a válaszod azt külön megköszönöm!

2014. okt. 26. 18:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
collie terelőkutya révén szerintem nagy mozgásigényű, és nem hiszem hogy meg tudnánk úgy mozgatni, és azt lehet a berendezés bánná
2014. okt. 26. 20:49
 12/24 A kérdező kommentje:
plusz ha már collie akkor border, nekem az tetszik
2014. okt. 26. 20:58
 13/24 anonim ***** válasza:
harmadik vagyok. a menhelyen azért kölykök is vannak szép számmal, az ott dolgozók meg annyit azért meg tudnak mondani,hogy mekkora termetű lesz. de ha nemmenhely,akkor: törpe/közép schnauzer, golden retriever, ír szetter?
2014. okt. 26. 21:15
 14/24 anonim ***** válasza:
75%
A border szétszedné a berendezést, ha nem lenne meg neki a minimum napi 3 órás aktív foglalkozás, fizikai és szellemi lefárasztás együttesen, de a collie annál sokkal nyugodtabb. Valamikor juhászkutya volt, de mostanára (sajnálatos módon) már az ösztön sem nagyon van meg a legtöbbjükben a terelésre. Kell velük mozogni és lehet velük sportolni, de nem azok a 200%-on pörgő fajta kutyák, tudom, hiszen nekem is volt. De ha nem tetszik, nem baj, csak egy ötlet volt.
2014. okt. 26. 21:20
 15/24 anonim ***** válasza:

Retrieverek, szetterek, vizslák vadászkutyák, nagy a mozgásigényük, de barátságosak, így ahol sok a gyerek oda valami hasonló vérmérsékletű, nyugodt kutyus kellene.

A bobtail is gyerekbarát, de fajtától függetlenül hozzá kell szoktatni a választott ebet ahhoz, hogy a falkában nagy a jövés-menés.

Egy snauzer (amelyek természetükből adódóan amúgy sem barátkoznak szívesen idegenekkel), vagy egy puli sokkal inkább az örző-védő ösztöneire hallgat, mint egy retriever, vagy vizsla - nevelés kérdése is, de ez sem mindegy milyen gyakran találkozik a kutyus a gyerkőcökkel, és terelgetni szeretné őket, vagy játszani velük.

2014. okt. 26. 22:44
 16/24 A kérdező kommentje:

30 kiló fölötti kutyát nem igen szeretnék, mivel 3 szobás a lakásunk, és elég kicsi hely lenne a kutyának fent. Valamint a juhász és terelőkutyáknak szerintem több mozgás kell, mint egy retrievernek/pointernek.

Inkább a közepes és a nagy közötti átmenet lenne jó méretben. Nemtudom hogy létezik-e egyátalán olyan fajta amit én keresek.

2014. okt. 27. 06:50
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Valamint a juhász és terelőkutyáknak szerintem több mozgás kell, mint egy retrievernek/pointernek. "

Ezt igy nem lehet kijelenteni, fajtaes egyedfuggo. Pl egy munkavonalu vizslanak tobb mozgasra van szuksege, mint egy kialliasi szepseg skotnak.

2014. okt. 27. 07:16
 18/24 anonim ***** válasza:
Angol vagy welsh springer spániel esetleg? Bár sok személyes tapasztalatom nincsen velük, a fentiek javarészt ráillenek. Vagy a boxer még, ami eszembe jutott.
2014. okt. 27. 08:05
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk rövidszőrű tacsink van.

rettentően okos, rafkós :)

Minden tanítás kérdése nála. De ha tudná végig aludná a napot. :)

Persze nem azért mert lusta :)

Nagyon éber, minden rezzenésre figyel.

3 év alatt már ott tartok vele, hogy a szüleimnek azt mondom este, hogy jóéjszakát, már pattan is és jön velem a szobámba a helyére, pedig erre nem tanítottam :)

fél órába telt megtanulnia, hogy pacsit adjon. :)

Csakis jókat tudok mondani a fajtáról, áldom az eszemet, hogy ezt a fajtát választottam :)

És nemcsak rendkívül okos, és szinte gondolkodik hanem még meg is nevetteti az egész családot a bolondozásával:)

2014. okt. 27. 17:10
 20/24 A kérdező kommentje:
utolsónak, bocsi az indiszkrét kérdést, de törzskönyves a tacsid? Ha igen kennel? Engem nem érdekel a fajta standard, igaz a fajtára jellemző temperamentumot és egyéniség azért nem rossz ha van, de én egy jó barátot szeretnék magamnak
2014. okt. 27. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!