Egy bichon havanese kutyus meddig él, ha nincsen ivartalanítva?
Egy élőlényről kérdezel. Amelynél nem a statisztika és nem az emberek tapasztalatai alapján múlik, meddig él. Kb olyasmi a kérdésed, hogy a most született csecsemőnél milyen életkort jósolnak statisztika , vagy mások tapasztalata alapján.
Az ember, amikor magához vesz egy kutyát, nem azt számolja, meddig fog vele élni.
kistestű kutyus, így ha minden oké és nem lesz semmilyen betegsége 15-16 éves is simán leélhet.(bár szaporított szal nembiztos, de reméljük szerencséd van)
DE!
Most gondolj bele ha tudnád hogy, mit tudom én, 10 évesen méh daganata lesz, és nem menthető, nem vinnéd el most ivartalanítani hogy megmentsd? Igen, nem biztos hogy ez bekövetkezik, de az esély ott van és ha ivartalanítanád akkor ezek a betegségek elkerülhetőek.
Ez mind a te döntésed, ha nem akarod műteni és tudsz vigyázni minden tüzelésnél rá hogy ne pározzon be (mert keverék kutyusokkal tele a menhely, és TK nélkül annak számít) vállalod az esetleges plusz orvosi költségeket ha mondjuk mindegyiknél álvemhes lesz (amire azért elég nagy az esély) akkor csináld.
De én inkább kitettem egy kb 1 órás műtétnek és tudom hogy ilyen téren mindent megtettem amit lehetett, mint hogy bűntudatom legyen hogy nem tettem meg és végül akár emlődaganatban haljon meg fiatalon,pedig még éveket velem lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!