Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj ha néha adok maradékot is...

Baj ha néha adok maradékot is a kutyámnak?

Figyelt kérdés

Prémium táppal etetjük, maradékot csak ritkán kap, azt is a táphoz keverve.

Az ok az, hogy nincs szivem kidobni a még meg nem romlott kaját, de ha már két napja esszük, kedvünk sincsen még harmadik nap is azt enni.

Vagy pl ha levest főzök, a csontot és a zöldséget is odaadom neki, hiába főtt ki belőle a vitamin, azért mégiscsak egészséges.

Ha esetleg krumpli, tészta vagy rizs maradt, azt is nekiadom.

Nem adok neki viszont nagyon fűszeres, zsíros vagy tejes dolgokat, azt inkább kidobom, ha már emberi fogyasztásra alkalmatlanok.

Szerintetek jó ez így? Eddig soha nem volt semmi baja, de vannak ennek későbbi mellékhatásai?

2014. okt. 25. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is rendszeresen adunk maradékot a kutyának.
2014. okt. 25. 15:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
mi a huskyt is a táp mellett maradékkal etetjük, és a mostani kutyusunk is szokott kapni rendszeresen :. Az állatorvosunkat megkérdeztük, ő is azt mondta, hogy adjunk neki nyugodtan legalább változatosan eszik, és nem fog ráunni :). Persze túl fűszereset, tejeset és zsírosat nem kap. Na meg csöves csontokat (csirkecomb stb.) sem :).
2014. okt. 25. 15:11
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
A kutya is azt szereti a legjobban, amit a gazdája.
2014. okt. 25. 15:12
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
általam főzött, emberi fogyasztásra szánt ételmaradékot én nem adok a kutyámnak. viszont, ha marad nyersen valami, csirkeszárnyvég-répa-nyers tojás stb, azt oda adom.
2014. okt. 25. 16:19
 5/9 anonim ***** válasza:
16%

Nem tesz jót neki, ha túl gyakran kap maradékot. Ismerősöm kutyája is így lett cukros. Mi az, hogy ritkán? Mondjuk egyszer egy hónapban? Mert akkor még elmegy, esetleg kétszer.

Krumplit abszolút nem is kaphatnának.

Megkérdezhetem, mit takar a prémiumtáp?

2014. okt. 25. 16:35
 6/9 A kérdező kommentje:

Profine Junior Chicken and Potatoes. Ha ebben krupmli van, akkor miért nem ehet krumplit?

Havonta kb 4-5x kap maradékot. Szerintem ez tűrhető.

2014. okt. 25. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:
48%
ho-ho, olvastad a csomagolást is hogy milyen arányban van benne krumpli?
2014. okt. 25. 17:22
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
A csonton és a krumplin kívül nyugodtan adhatsz neki némi maradékot is, ha az nem túl fűszeres, zsíros, cukros stb. Mi is szoktunk, általában a tányérokat is mindig kinyalják, miután ettünk :)
2014. okt. 25. 17:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem olyasmit adsz neki, ami ártalmas, akkor nem gond. Én is odaadom a nyers csirkehúsból kivágott, számunkra nem kellően gusztusos részeket és nagyon hálásak érte. De a zöldség vagy gyümölcspucolás hulladékát is oda szoktam nekik adni. Ha a komposztra dobnám, akkor onnan bányásznák ki.
2014. okt. 25. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!