Erdőben póráz nélkül?
Én alapból sehol se sétáltatom pórázzal. Nyáron sokat szoktunk járni és már az utat is tudja. Igaz, mindig 10-20 méterre járkál tőlem, de nem kell őt félteni. 8 éves kutyus, aki néha még magától is kimegy egyet sétálni :D
Amúgy egyszer történt, hogy nagyon közel sétált mellettem, mert szagot fogott. Később medve lábnyomot is láttam, de nélküle nem ment volna.
Szerintem simán mehet póráz nélkül.
Nem számít. A könnyen behívható, szelíd ebeknek is vannak ösztöneik.
Nem tudom ismered-e az alábbi történetet, de ajánlom figyelmedbe:
Nem érdemes erdőben sétáltatni a kutyát, pláne nem póráz nélkül!
Vadászati idényt a főbb bejáratoknál kötelesek kiírni a vadászok, hiszen a sima túrázók, kocogók is veszélybe kerülhetnek ilyenkor.
Közvetlenül mellőled vagy pár méterre tőled pedig nem lőheti ki a kutyát a vadász, mert az már veszélyeztetés. De egyébként is, csak a vadat űző kutyát lőheti ki a vadász.
Ettől függetlenül a szabályok helyes ismerete még nem teszi golyóállóvá a kutyádat - és bizony nehéz is lenne bizonyítani, hogy melletted volt a kilőtt kutya (bár azért azt csak le lehet nyomkövetni, hogy az erdő sűrűjéből húztad ki a túraútvonalra, vagy ott lőtték le).
Ha olyan helyre mész, ahol vannak más túrázók is, és a kutyád az útvonal közvetlen közelében marad, akkor igen kicsi az esélye, hogy kilövi valaki.
Persze valójában tilos erdőben kutyát póráz nélkül sétáltatni, mert védett terület (pórázzal lehet). Ez szintén ki van táblázva a főbb bejáratokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!