Szerintetek mennyire etikus az, ha egy szegény ember, ha elpusztul a kutyája, akkor azt nem eltemeti, hanem megnyúzza, és megsüti, majd megeszi, mivel eléggé szegény vidéki környezetben él?
Vidéken másképp tekintenek a kutyára, ott az is haszonállat. Nekünk nyilván nem lenne gyomrunk hozzá, de nézd meg például a nyulakat: nyúlhúst gond nélkül eszünk, a saját tapsifüles csak azért marad le az étlapról, mert érzelmileg kötődünk hozzá. Ennyi a különbség. Vidéken, ahol nincs érzelmi kötődés, csak annyi, mint a Riskával meg a legjobban tojó tyúkkal, ez nem számít. Persze, akik családtagként tartják a kutyájukat, azoknak ez hányingerkeltő, sőt, kegyeletsértés, eszembe nem jutna megenni a kutyámat, ahogy mondjuk az öcsémet se, akármekkora az éhezés (aztán fene tudja, végülis sosem éheztem még).
Az állatnak meg igazából rohadtul mindegy, neki már nem fáj az se, ha megeszik, és attól se lesz boldogabb, ha leúsztatják a Dunán égő csónakban virágokba borítva, meg szobrot emelnek róla. Hogy mit csinálunk a testével, miután ő eltávozott belőle, az csak nekünk, embereknek fontos.
Én bizony volt hogy éheztem gyerek koromban nagyon sokszor. És ez alatt NEM azt értem, hogy nem mehettem hetente Mc Donald's-ba, (közben meg otthon vertem a földhöz minden nap a kaját, mert finnyáskodtam),
HANEM tényleg még egy szelet kenyér is luxus volt! A "pörkölt" csak valami zsíros tészta volt (mondjuk meg volt főzve egy farhát az íz kedvéért), a szülinapi torta egy valami piskóta volt, ami kristálycukros-margarinos "krémmel" volt megkenve.
És most nem sajnáltatni akarom magam, de én igen is felvállalom, hogy annak a szegény embernek igaza van!
Az ok, hogy nincs gyomra hozzá.
De mi lesz 2 vagy 3 nap múlva?
Akkor nem fog válogatni az illető.
Sajnos ez Magyarország!
El tudom képzelni, hogy ez nem csak egy feltevés, hanem ez egy megtörtént dolog!
10 /22:38:
Hogy egy állatot nem etikus megenni, egy egy kényszer neurotikus és demagóg ostobaság.
Mond meg ezt, hogy ne egyenek a húst az összes ragadozó állatnak, a benned élő vírusoktól kezdve a rigón át az oroszlánig.
Ez a természet rendje, és ezen alapul az egészséges táplálkozás is, tekintve hogy az ember is mindenevő, és éppen ezért gumós fogazata van neki.
Nem enni hűst az egész egyszerűen egy abnormális flúg, az már részletkérdés, hogy ki milyen ideológiát gyárt hozzá.
Ha majd az emberiség végre eljut oda, hogy szintetikusan is elő tudja állítani az élelmét, akkor majd lehet arra gondolni, hogy ne együnk húst, addig azonban az ilyesmi elmebántalom! Természetesen véletlenül sem a mai kihipózott, vegykózott, génkutyult, élelmiszernek álcázott boltokban kapható szemétre gondoltam.
Én speciel semmiképp nem eszek nyúl húst, mert ehetek mást is és a nyúl egy kedves állat.
Kutyát sem ennék, mert az meg büdös és undorító.
Egyébként meg a kutyát agyoncsaphatod, mert az is húst eszik vagy adj neki abrakot!
És ha eljutunk végre a szintetikus élelmiszerig, gond lesz a növényevőkkel, mert egyik sincs olyas intelligens (sőt olykor az ember se), hogy ne szaporodjon túl, és akkor majd nem felzabálja őket más faj, hanem éhen fognak halni vagy / és kipusztul az összes növényzet is, aztán kakukk.
Visszatérve a kérdező kérdésre pedig a csodálatos maffia / mutyi banánköztársaságunkban tényleg egyesek olyan helyzetbe kerültek, hogy azt már Afrikai állapotokkal lehet simán jellemezni!
Szégyen, gyalázat!
Egy normális társadalomban minden állampolgárnak alanyi jogon kellene biztosítani annyi jövedelmet, ha többet nem is, amiből tisztesen, emberhez méltó módon megélhet.
Hogy ez nincs így, az is mutatja, hogy mennyire betegek és degeneráltak a Földön található társadalmak.
Kötelező alapművek:
(Zeitgeist)
http://www.youtube.com/watch?v=JcbMW5Y5HxY
és
Lol, mint a viccben?
Jóska bácsi megeszi a kutyáját. Mikor végzett, szomorúan nézegeti a csontokat.
- Hej, Bodri, Bodri, de örülnél te ennek!
Saját kutyát? Édes szíveim, a saját gyerekét megeszi az ember, ha éhezés van. Olvassatok utána az Ukrajnában lefojtatott Holodomornak, a szovjetek által mesterségesen generált éheztetésnek (amit a sulikban nem tanítanak, végül is csak 7 millió embert irtottak ki bő egy év alatt, apró semmiség), ahol rengeteg dokumentált eset van arról, hogy az emberek megették egymást, a nő a saját halott gyermekét megette. Még törvényeket is hoztak a kannibalizmus ellen, olyan méreteket öltött.
Volt egy eset, amikor egy manus eltévedt Kanadában egy erdőbe a kutyájával, azt hiszem, hetekig mentek, éheztek, végül a fazon megölte és megette a kutyát. Sok ember elítélte, mocskos gyilkosnak nevezte. Én nem kérnék mást tőlük, csak éljék át ugyanazt, mint az a fazon, és utána ítélkezzenek. Olyan ember meg inkább kussoljon, aki két napnál tovább (és még sokat is mondtam) nem volt élelem nélkül.
Én bevállalom: imádom a kutyáimat, de ha hetek óta éheznék, valószínűleg megenném őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!