Ti melyik kutyát ajánlanátok kertes házba?
Mindkét fajtának rengeteg foglalkozásra van szüksége. Mit értesz az alatt, hogy tudnátok vele foglalkozni? Naponta hány óra séta, játék, agyi fárasztás?
Valamint a skót juhásznak a szőrét is rendszeresen fésülni kell.
A macskákon adjatok túl. Komolyan. Vagy ne vigyetek kutyát.
Ha van kb 200 ezretek megvenni a két fajtát, és mindkettő igényeit ki tudjátok elégíteni, értem ez alatt a nevelést, szocializációt és sétáltatást, akkor vágjatok bele, mert mindkettő csodás fajta.
Vagy, válasszatok egy keveréket. Menhelyről. Több helyen kölykök is szoktak lenni.
Mindketten dolgozunk hétköznap délután kettőig, úgyhogy ott a délután, lehet sétáltatni, foglalkozni vele.
Azt tudom, hogy a skót juhásznak rendszeresen bundaápolásra van szüksége. Azzal is tisztában vagyunk, aki bármilyen házi kedvencet tart, ugyanúgy felelős érte. Voltak korábban ahol laktam édesanyámnak kuvasz, meg jópár keverék, de ilyenek még soha.
Nekem német juhászom volt. Nagyon szerettem, jó kis kutya volt. Annak idején a 80-as években hozta haza nagypapám valahonnan. Fajtatiszta volt, mert később került elő a törzskönyve is itthon, csak arról mi nem tudtunk. Éber, családszerető volt, amíg nem jött haza valaki a családból végig ott feküdt a küszöbön az ajtó előtt. Nem bántott senkit sem ok nélkül, de az idegeneket megmorogta, megugatta. Engedelmességből jeles volt, soha nem volt pórázon, jött az anélkül is, szótfogadott.
A skót juhász kertbe azért nem a legjobb választás mert szép hosszú a szőre, ami nekem is tetszik, de sáros időben vacak, ha bemegy a lakásba vele, nagyon kellemetlen piszkot csinál. A német juhász az annyival jobb, hogy rövidebb a szőre és hamarabb tisztul. Elsőnek elég lenne egy kutya is szerintem, hogy meglássátok, bírtok e vele igazán. Egy kis kajla német juhásznak a nejed sem fog tudni ellenállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!