Milyen kutyát ajánlanátok nekem?
"Határozatlan természetű fiú vagyok"
Neki ajánlgattok tacskót?
Kedves kérdező!
"Imádom a Bulldogokat. Tetszik bennük, hogy az életüket is feláldoznák a gazdáért :)"
Talán nem ez alapján kéne kutyát választani...
Egyébként ez még kismillió másik fajtára (+a keverékekre is) jellemző.
Találd ki, hogy mire kell a kutya.
Csak kedvencnek tutujgatni?
Szeretnél vele sportolni?
Kiállításra járni? (ehhez persze törzskönyves kutya kell, min. 100 e ft)
Ápolnád egy hosszú szőrű bundáját?
Érdemes lenne megnézned néhány menhelyet, mert az sem kizárt, hogy meglátsz ott egy kutyust, akibe belebuksz, és minden fajta le van tojva. :)
Határozatlan személyiséggel őszintén szólva egy kutya sem lenne jó. Minden kutyafajtához legyen az csivava vagy német juhász kell egy bizonyos határozottság!!
Egy kutya nevelésénél nem lehetsz bizonytalan!!
Esetleg előbb tanulj a kutyákról.Menj el sétálni egy kutyás ismerőssel,rokonnal.Ismerd meg a kutyák jellemét,látogass ki egy menhelyre és előbb kistestűeket vidd sétálni,kicsit tanítgasd őket,ha ő velük már eltudsz bánni,akkor jöhetnek közepes méretű kutyák.
Ha utána olvastál volna, akkor mindenhol az van,hogy a kutyáknak HATÁROZOTT,MAGABIZTOS VEZETŐRE van szükségük. A baj az,hogy gyerek vagy és határozatlan.
Mondjuk jó,hogy ezt leírtad,viszont előbb sokat kell tanulnod a kutyákról!! Ami nem baj,csak fogadd meg és tanulj,senki se úgy születik,hogy mindent tud.
Sőt én pl kutyával határozott vagyok,emberekkel szemben kevésbé.
Semmilyen tapasztalatod nincs velük? Egy fajtával sem?
Ja és az én bichonom is feláldozná magát értem!!! Ez nem attól függ,hogy milyen méretű,fajta! Csak nyilván egy 5 kg-os kutya nem tudna úgy megvédeni mint egy német juhász pl..Volt,hogy egy nem a napon barnult fiatal ember közeledett felém.Aztán egyre közelebb jött majd a kutyám morgott,akkor is beszólt az ember,közelebb jött.A bichonom meg a nadrágjába kapott. A fiatal ember úgy megijedt szó nélkül sietve elment :D
Alapjáraton nyugis a kutyám,nem támadott meg még senkit.Van pár roma származású ismerősöm,rendes tisztességesek tényleg, velük is jól kijött.Szóval nem rasszista a kutya :D
Viszont a fiatal embernél kicsit féltem,mert akkor szürkület volt,meg nem nagyon voltak emberek az utcán.Szerintem a hangomból is érződött a félelem
De a kutyám eszébe nem hinném,hogy megfordult,hogy a maga 5 kgjával nem sokra megy.De megvédett!
Persze azóta az ilyen embereket könnyebben kezelem.De a kutyám mindig megérzi,hogy kivel beszélek normálisan,ki az aki esetleg bántana,azokat morogja..Eddig sosem tévedett.
Ezzel csak azt akartam,hogy ez a bulldog feláldozza magát dumával nem sokra mész..
Uszkár az amit esetleg ajánlanék,mert őket tényleg nagyon könnyen lehet kezelni. 3 méretben is vannak,több színben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!