Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért engedik meg a gazdák,...

Miért engedik meg a gazdák, hogy kutyájuk belenyaljon a szájukba?

Figyelt kérdés
Van itt valaki aki megengedi? És ha igen, miért?

2014. okt. 22. 14:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Nekem van kutyám,és még soha nem próbált belenyalni a számba :D ,de van egy ismerősöm,és egyszer én is feltettem neki ezt a kérdést,és azt mondta,hogy a a kutyának kéne félnie attól,hogy elkap valamit tőlünk,és nem nekünk,mert a kutyanyál fertőtlenít.Szerintem ez igaz,mert az állatorvos is mondta már,meg az ismerősöm is nagyon ért az állatokhoz.
2014. okt. 22. 15:59
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó: a hátsóját viszont minden kutya megnyalja néha.... De hát te tudod. Én az első amiről leszoktatom a kiskutyát amikor hozzám kerül, hogy bárhol megnyaljon. Nekem valahogy ez nem jön be. Nem ettől lesz vele jó a viszonyom.
2014. okt. 22. 16:00
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Az, hogy 3 havonta férgehajtod, nem jelenti azt, hogy az első hónap után nem lesz férges. Látni nem fogod rajta, mert az már súlyos fertőzöttség, de akárhol az utcán összeszedheti.

A fenekét pedig tuti, hogy nyalja, ami lássuk be, elég közel áll a szarevéshez. De mindegy, nem szólok bele, csak mondom, nehogy más esetleg úgy gondolja, hogy ez akárhogyan is lehet higiénikus, mert nem.

2014. okt. 22. 16:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Előző válaszolóval egyetértek, momentán úgy, hogy az én kutyám nem nyalakodik, tehát nincs ilyen "problémám".

Viszont előfordult már olyan, hogy amikor éppen a saját kutyám után készültem fölszedni a végterméket és egy semmiből rám ugró kutya képen nyalt én pedig szépen beletenyereltem a "fölszedendőbe".

Nem mondom, hogy kellemes élmény volt, de ha más kutyagumijába gyalogolok bele az messze jobban dühít és hányingerrel tölt el.

2014. okt. 22. 16:03
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is leszoktattam a kutyámat a nyalásról valamilyen szinten, nem engedem neki, de érdekes, hogy az egyik kutyámhoz az utcán idegen emberek képesek néha úgy lehajolni, hogy odadörgölik az arcukat a kutya arcához és várják, hogy nyalja meg őket. Havonta kb 3 ember smárol a kutyámmal így az utcán. Idegen emberek, úgy csinálnak mintha nagyon imádnák a kutyámat, pedig életükben először látták.
2014. okt. 22. 16:04
 16/19 anonim ***** válasza:
68%
Már megint lemaradtam a 11-es válaszolóval értek egyet:)
2014. okt. 22. 16:04
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én gyűlölöm a nyálat, ez alól a kutyanyál sem kivétel. Ha játszunk és a szájába veszi a kezem, rágcsálja az persze nem gond, a nyálas labda se vészes, de azt nem engedem, hogy rám csorgassa kunyerálás közben vagy nyalogasson, még a kezemet se. Viszont amikor a Veresegyházi Medveotthonban bementünk a farkasokhoz, ott össze-vissza nyalogatták az arcunkat, pláne az egyik ritka cuki kan szemfüles volt és sikeresen végig nyalta a fogsoromat. Hát ha valami, az undorító, de élek és jól vagyok. Az ember nyálában sokkal több a baktérium, mint a kutyáéban vagy a farkaséban, így a férgességet és pár ritka zoonózist leszámítva semmi baja nem lesz az embernek ettől.
2014. okt. 22. 16:50
 18/19 anonim ***** válasza:

józan paraszti ésszel belegondolva, senki sem engedi a kutyájának, hogy ( remélem így van ) "belenyaljon a szájába", viszont néha előfordul.

pl.: reggeli sétánál, mikor kötöm a cipőm, és az eb már már menne kézzel-lábbal, előfordul hogy képen nyal.

( kíváncsi lennék arra, hogy nyalhat bele - milyen szituban - egy kutya a gazdája szájába, és ki az aki ezt hagyja is )

2014. okt. 22. 20:22
 19/19 anonim ***** válasza:

Soha nem csinál ilyet a kutyám, már kölyökként leszoktattam arról, hogy nyalogasson.

A kezem se hagyom neki, az arcom meg egyenesen elképzelhetetlen volna.

Hiába kap 3 havonta féreghajtót, mégiscsak nyalogatja a saját fenekét és séta közben ki tudja mibe szagol bele, illetve sajnos tudom, mert ha "fincsi" emberszart talál és nem kapcsolok időben, akkor bizony sajnos belenyal. Na ennek tudatában elhánynám magam, ha akár a kezem is megnyalná hiába küldöm be utána rögtön a patakba.

2014. okt. 22. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!