Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy "gyere ide"?
Az a fontos, hogy erős kötődés alakuljon ki a gazdi és a kutya között. Ha érzi, hogy imádod őt, ő is viszont fog imádni téged, és mindig keresni fogja a társaságodat. Ez az egyik kulcs. A másik, hogy fiatal korában sokat kell vele játszani, a szeretetet ez is erősíti. A játék során pedig lehet tanítgatni. A fentebb említett módszerekkel egyetértek.
Én egyszer-kétszer megcsináltam azt a kutyámmal, hogy amikor az erdőbe kivittem sétálni, és épp nem látott, mert túl előre ment, elbújtam. 1-2 perc sem telt el, és olyan kétségbeesetten kezdett keresni, hogy amikor megtalált, majd megevett örömében. Teljesen, totál pánikba esett, rohangált mindenfelé, azt hitte, eltűntem.
Jan Fennell Kutyapszichológia könyvét tudnám ajánlani mindenkinek! Nekem bejött, meg persze a kutyusomnak is. Hihetetlen volt mikor 3-4 nap után gyökeresen megváltozott a kutyusom. Ha kell valakinek szivesen elküldöm mail-ben.
A cimem: snellyke@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!