Milyen fajta lehetett ez? Alkalmas nagy udvaros családi házba?
Fekete-fehér leonbergi tényleg nincs. Fura, hogy a tulaj, azt se tudja milyen fajtájú a kutyája.
A leírásodból nekem a landsheer ugrott be először.
Leonberger fajta nem létezik, csak leonbergi, de az barna.
Landseer lehet esetleg? Mert az ilyen:
A többit a Google-ban megtalálod, biztos vannak hazai tenyésztők, de előtte alaposabban nézz utána, csak azért ne vegyétek meg mert szép.
Leonberger a fajta eredeti neve, ez hülyeség, hogy nem létezik.
A leonbergi német fajta, Leonberg városban tenyésztették ki címerállatnak.
Németben ha valami/ki adott városból származik, akkor -er végződést kap.
Így tehát Leonberg + er --> Leonberger (magyarul Leonbergi)
Nincsmit, ez pite volt :)
Szerintem nagyon szép kutya, de higgy nekem, csak mert szép, azért még nem biztos hogy tényleg nektek való. Én az álmaim fajtáját (argentin dog) egy éve még nem is tudtam hogy létezik. Mikor kitaláltuk hogy kutyát szeretnénk, az összes fajtát végigolvastuk, kiszelektáltuk, hónapokig fontolgattuk, míg végül rá esett a választás, de mielőtt megvettük volna, külön erről a fajtáról mindent elolvastunk, csatlakoztunk Facebook csoporthoz is, kérdezgettünk, stb. És valóban ő számunkra a tökéletes fajta. De ha csak külső alapján választottunk volna, akkor huskyt veszünk, amivel most igencsak sok bajunk lenne.
Szóval azért előtte tájékozódjatok.
A landseer nagyon barátságos kutya, egy nagy mackó. Az újfundlandiból tenyésztették ki, ami nem ok nélkül viseli a "szelíd óriás" nevet. A Landseer is megtartotta a pozitív tulajdonságokat.
Kiállításokon össze lehet futni a fajta képviselőivel, bár nincsenek sokan.
" Leonberger fajta nem létezik, csak leonbergi, de az barna. "
A megnevezést a többiek már tisztába tették, viszont még véletlenül se barna. Általában vörös-fekete, ha mindenáron színt akarunk mondani, de elég heterogén fajta, így színben is nagyok az eltérések az egészen domináns feketétől az akár már-már ezüstbe hajló világos vörösig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!