Jól tettem hogy leszidtam?
Póráz nélküli sétát gyakorlunk egy ideje, még csak próbaidős, tehát nem leveszem a pórázt, csak húzza a földön. Hazafelé az utolsó 200 métert így tettük meg, minden szavamra és tiltásomra figyelt. Viszont ahogy a ház mellé értünk, mint akit ágyúból lőttek ki, hiába szóltam rá, hazaszaladt. Egyből haza, minden kitérő nélkül, a bejárati ajtóban ült a lépcsőházban.
Leszidtam, mert nem hallgatott rám, de végül is csak hazajött. Ti mit csináltatok volna?
Érdemes hosszú pórázt rakni rá, hogy ilyen esetben meg tudd állítani a kutyát. A körülményeket nem tudom, de sajnos közel sem biztos, hogy a hazaszaladással kötötte össze a kutya a szidást.
Összességében persze jól tetted, ezt ne engedd neki! Mert nehogy egyszer az úton rohanjon át, hogy minél előbb hazaérhessen!
A szidás után biztosan leült a sarokban, és elgondolkodott, milyen rossz kutya is ő....
Hol a behívás a kutyádnál, hogy ilyesmi megesik? Póráz nélkül csak olyan kutyával megyünk, amelyik olyankor is megállítható, behívható, ha úgy dönt, szabadságolja magát.
Én nyakon kaptam volna és vissza a szökés pontjára. Onnantól ismétlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!