Igaz, hogy a kuvasz és a komondor vad, kiszámíthatatlan, hamis kutyák? Mindenkitől ezt hallom a környezetemben. Tényleg öregkorukra megbolondulnak és a gazdájukra támadnak?
Figyelt kérdés
2010. jan. 24. 17:43
21/26 anonim válasza:
Utóbbival maximálisan egyetértek. Nem idegbeteg kutyák ezek, önállóan gondolkodó becsületes őrkutyák. A rájuk bízott javakat, jószágokat az életük árán megvédik. Hallottam én is elvadult kuvaszról, de miért is? 3 méteres láncon élt kicsi korától. Melyik kutya nem hülyülne meg ettől? Egyébként sokkal több ideggyenge rottweiler, nj, spániel! van, mint az összes magyar pásztor együttvéve. Statisztika, hogy a legtöbb kutyaharapást nj és spániel okoz. Főleg, mert nj van a legtöbb a fajtiszta kutyák közt az országban.
22/26 anonim válasza:
A komondorról nekem csak jó véleményem van,de akinek a kutyája megbolondul ott a gadával van baj,már bocs,de ez az igazság,soakn elfelejtik h melyik kutya mire való,a komondor terelő pásztor kutya,a dobermenn munkakutya,nem házikedvencnek való, vagy ha annak szánják akkor rohadt sok erőfeszítés kell,és következetesség,jól kell szocializálni.Amúgy a legtöbb esetben a láncra velt elhanyagolt,azért lett kutyám mert szomszédnak is lett tipusú kutyák bolondulak meg,meg ha a gazdi negatív,labilis a kutya egy idő után átvesi a személyiségét,"a kutya olyan mint a gazdajá "!nem mindenki alkalmas kutyatatrtásra bekéne látni,hogy nem kell mindenáron kutya ha nem tudok vele foglalkozni,nem játék amit ha megunok bedobom a sarokba,érző lények törődést igényelnek,minden fajta.
23/26 anonim válasza:
Előző lennék:És még mielőtt valaki lehülyézne,szabad időmben kutyákkal foglalkozom,tudom miről beszélek.
24/26 A kérdező kommentje:
Milyen igaz...
2010. jún. 15. 12:40
25/26 anonim válasza:
Nem tudom kitől hallottad ezt, de qrva okosak lehetnek az biztos. Nincs olyan kutyafajta ami alapvetően "hülye" vagy agresszív. Ez a nevelés és a szocializáció kérdése. Ha egy kiskutya láncra verve, emberektől, kutyáktól elzárva, egy lyukban tengeti az életét, ne lepődjünk meg, ha egy ugatós harapós, agresszív, kiszámíthatatlan kutyát kapunk felnőve.
Nem értem miért kell bántani a magyar fajtákat, semmivel sem kevesebbek mint a többi. Egyébként is én a kuvaszt a világ egyik legnyájasabb kutyájának ismerem.
26/26 A kérdező kommentje:
akkor jó, köszönöm szépen, azóta már én is kezdek rájönni, hogy ez nem igaz, én nem bántottam őket, csak hallottam valamit, és meg akartam bizonyosodni róla hogy igaz e.
2010. júl. 4. 18:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!