Mivel eteted a kutyád?
Ha táppal, akkor milyen fajtával és mennyibe kerül/kg?
Köszi a válaszokat :)
Orijen 6fish-13kg 24700Ft/1900/kg ezt most eszi először; eddig a sima Orijen adult volt évekig -21600 13kg,1662Ft/kg. Ez nekünk nagyon bevált, 22kg kutya,kb két és fél hónapi elég a mennyiség. Előtte volt pro plan sensitiv bárányos-több volt a végtermék, happy dog africa-ra allergiás lett-vakarózott. Majd kb egy fél év acana pacifica-az is jó volt, de végül visszaálltunk, mert kölyökként orijen puppy-val kezdtük,azon nőtt fel.
Természetesen kap mellé(helyette) néha nyers farhátat, v marhacsontot,kaukázusi kefírt,gyümit...
Köszönöm:}
Kedves 8as nagyon kíváncsivá tettél ;) Mond el a titkod, akár privit is írhatsz :)
Nincs semmi titok,hiszen leírtam: Barf:)
Rengeteg anyagot találsz róla magyar és főleg külföldi oldalakon.
Én kb. 1 évet szántam rá, hogy alaposan utánajárjak a dolognak, mivel rém szkeptikus ember vagyok.
Premierrel szoktam, de ha épp nagyon rosszul állunk anyagilag, akkor a boltban levő konzerv, amit nem szeretek adni nekik, mert mű. :/
10 mililiter lazacolajat kapnak a tetejére, mert a kicsinek sokat hullik a szőre, de a lazacolajnak köszönhetően már alig. A nagynak semmi baja nincs a bundájával, de javasolták, neki is adjak.
Néha főzök nekik vagy édesanyám adja oda a maradékot és azt viszem nekik haza.
Napi egyszer etetem őket.
A kajámból a csontot mindig megkapják.
Emellett néha a kaja mellé kapnak egy kígyóuporkát vagy egy répát.
A gyógyszert májkrémmel vagy vajjal kapják.
Tudom a tejtermékeket messziről kerülni kell, de, ha sajtot eszek, kapnak és a gyógyszert is vajjal kapják és néha kapnak egy kis joghurtot vagy fagyit. Ez nem azt jelenti hogy minden nap eztel tömöm őket, 2-3 havonta kapnak kis mennyiséget.
Hagymát-krumplit nem kapnak, de előfordult hogy odaadtam pár szemet a sültkrumplimból.
Nagyon kezdőgazdi koromban tejet adtam nekik, mert olyan jó ízűen itták, nem tudtam, hogy tilos; nagyon ment a hasuk, szóval utána egy csepp tejet se kaptak már.
Ja és írtam, reggel etetem őket, de vacsira néha kapnak száraztápot.
Szerintem ez az egész mit adjunk meg mit ne és ha nem azt adod a világ legrosszabb gazdija vagy olyan mint a gyereketetés. Van sok kaja, amit nem ajánlanak; és persze, hogy túlsúlyos felnőtt lesz belőle komoly szervi bajokkal, ha minden nap csokit, mekis hamburgert, pizzát, pudingot, stb adsz neki. De ha megfelelő étrendet állitasz fel a gyereknek és mellé néha becsúszik egy kis meki vagy pizza vagy bármi, nem lesz gond.
A kutyáknál is így van, hogy ha rendes éttemdjük van és néha becsúszik valami más, az még nem gáz, de, ha mindennap a kutyák számára egészségtelennel tömi az ember akkor komoly najok lesznek, hamarabb mint az ember gondolná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!