"Nullás" kutyánál (nj) K9 vékony textilfolytót vagy
nagyszemű nyakláncot használnátok?
Kifejtem:
"textilfolytót vagy nagyszemű nyakláncot "
Te írtad, hogy fojtó, vagy nyaklánc.
Erre írtam, hogy Hozzád igazodtam.
Az égvilágon semmi rosszindulat nem volt bennem, kár, hogy Benned bőven van.
Még mindig tartom, hogy összetévesztesz vkivel.
Linkelnéd azokat a kérdéseket, amikben szerinted én válaszolok Neked?
2014. okt. 19. 22:16
A kutyasuliba, ahová jártunk a fegyelmezési órán lánc nyakörv, folytóra állítva volt rajta (illetve eleinte a séták során is). Amikor játékos foglalkozás volt, akkor sima bőr nyakörv volt a nyakán.
Manapság ha sétálunk kap egy K9-es hámot és kész.
2014. okt. 20. 15:28
a nagy szemű fojtó azért jó, mert kíméli a szőrt, és tulajdonképpen a fém fojtónak az a lényege, hogy a láncszemek hangjából tudja, hogy fojtás jön (nem rossz értelemben), és ezért eleve nem fog húzni, miután összepárosítja a hangot az érzéssel...én németjuhászra ezt raknám, a textil fojtó szerintem "csak" fojtásra jó, én mindkettőt használtam már
2014. okt. 20. 16:37
14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Persze a pályamunkán azért a nem húzásnál többet értek, de mindenképpen elgondolkodtató, amit a hangokról írsz! :) Köszi!
Ha a SZÉP, motivált munka a cél, akkor NEM kell semmilyen fojtó. Simán még póráz se szükséges, csak egy éhes/játékos kutya, egy lelkes, pörgős gazda és sok jutalomfalata/érdekes játék és mehet a tanítás :) Egyébként bármilyen fojtó, amit nem tudsz rögzíteni, nem sokat érnek, ugyanis mire megrántod és szorul a nyakán, a kutya már lehet, pont rád koncentrál a másik kutya helyett, ergó a hibás viselkedés helyett a jót bünteted! Egy sima kontaktpóráz lehet jó később, amit a fülek mögött a csúszkával tudsz fixálni és a legapróbb rántást is azonnal érzi a kutya
2014. okt. 22. 21:33
16/20 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem kell túlbuzogni a kérdést. A kérdés épp arról szólt, amit kérdeztem. Majd, ha mutatsz IPO3-mas versenykutyát, akit falattal tettek azzá, jelentkezz! ;)
ma 21:57
Nem tudom, hol tartasz kiképzésben, de ma a versenykutyákat bizony kajával és labdával alapozzák. Öv-ben is játékos zsákmányolással építik.
2014. okt. 24. 22:14
18/20 A kérdező kommentje:
A kajával és a labdával nem ellenkezik az egysoros nyakörv. Ne beszélj már mindenáron butaságot. Néha csöndben is maradhatsz!
Ki mondta, hogy ellenkezik? Hiszen eleve egysoros fémet kell viselnie a kutyának versenyen, vizsgán.
Csak neked, csak itt, csak most .....
Sokan úgy "kapcsolják" be a kutyát munkára, hogy az egysoros láncot teszik a nyakára. Minden más helyzetben, a mindennapokban másféle nyakörvet használnak.
2014. okt. 27. 00:00
20/20 A kérdező kommentje:
Ó, nagyon köszönöm. Igazán hasznos, csak semmi köze ahhoz, amire a kérdés vonatkozott. Mindenki szereti osztani az észt, nem lényeges, hogy a másik ki, vagy mi, biztosan buta, beszélünk neki mindenféléről... :)))
Kapcsolódó kérdések: