Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy kutyám legyen?
"A bátyáim most mentek el egyetemre azért nekem is hiányzik valaki aki pótolná őket. Egy kutya pont jól jönne." - ez a két mondat azt sugallja, hogy a kutya neked csak egy pótlék lenne annak ellenére is, hogy írtad, kiskorodban is szívesen átszöktél a szomszédba kutyázni.
Azt javaslom, hogy inkább a menhelyre menj el önkénteskedni, azzal is pótolod a hiányérzeted :)
Az önkénteskedés jó ötlet.
Nem tudom, hogy a bátyáid állami támogatással tanulnak-e vagy sem, de azt tudom, hogy az egyetem nem olcsó mulatság, főleg úgy, hogy 2 gyereknek is kell állni egyszerre. Nem akarok senki pénztárcájában matatni, de hidd el, hogy ez nagyon sok pénzébe kerül a szüleidnek + feltételezem szeretnék, ha te is tovább tanulnál, így nem biztos, hogy egy kutya beleférne a költségvetésbe. Hidd el, nem annyiból áll ez, hogy ott a kutya és minden szuper. Etetni kell, felszerelések kellenek neki, állatorvosi költségek amik szintén pénzbe kerülnek.
De ha anyukád már ilyen csöpp korodban sem engedte a kutyát, nem tartom valószínűnek, hogy engedne az akaratából... Azóta gondolom eltelt jópár év és még mindig tiltakozik.
Esetleg apukáddal próbálj szövetkezni, állatorvos lévén azért csak képben van a kutyákat illetően, üljetek le hárman és beszéljétek meg. Ha továbbra sem enged hát... Szerintem próbálj spórolni és amikor lehetőséged lesz rá, majd veszel egy saját kutyát a saját otthonodba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!