Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a szaporítók...

Mi a véleményetek a szaporítókról?

Figyelt kérdés
2010. jan. 24. 11:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
78%
Azt, hogy undorító amit csinálnak! Valami jó kis törvényt kéne létrehozni ellenük!
2010. jan. 24. 12:01
 2/20 anonim válasza:
78%
Lelketlen rohadekok, sulyos bortonbuntetest nekik!
2010. jan. 24. 12:02
 3/20 anonim ***** válasza:
72%
Semmi, nem általánosítok. Attól még bőven bánhat jól az állattal, és fordítva, a tenyésztők se mind angyalok, majd ha látom it hogy csinál, akkor ítélkezem.
2010. jan. 24. 12:08
 4/20 anonim ***** válasza:
80%

A szeretetből szaporítók (jaj legyen már egyszer kölyke a kutyánknak típus) legalább olyan szánalmas a szememben, mint a kutyagyáros. Csak az egyik haszonleső, a másik tudatlan.

Sajnos nagy probléma, hogy a törzskönyv önmagában nem jelent garanciát arra, hogy a kutyát tenyésztőtől vettem-e. Mivel bárki kiválthat a kölyköknek törzskönyvet, aki két tk-s kutyát összeereszt. Szerintem a megoldás abban lenne, ha a törzskönyvezés feltételeit sokkal-sokkal szigorúbbá tennék, hogy garanciát jelentsen a vevőnek. Mert jelenleg ott tartunk, hogy aki nem akar kiállítani, komolyan tenyészteni, versenyezni, az elteheti egész életére a fiókba. és ez így nagyon nem jó. Ha többet jelentene, mint egy származási dokumentum, pl. garanciát arra, hogy a kutya szülei szűrve és minimum szemlézve voltak, kiváltani csak kennelnévvel, ellenőrzött körülményekkel lehetne, akkor egész más lenne a helyzet. De sajnos a MEOE-nek ez nem érdeke, mert akkor még ennyien sem törzskönyveztetnének (addig, míg a vevők felvilágosítása nem érne célt), így komoly bevételkiesés lenne egy pár évig. Mert ahhoz ugye kell egy pár év, hogy az emberekben tudatosítsák, hogy megváltozott a rendszer és a törzskönyv több, mint egy származást igazoló papír. Na meg az is siralmas, hogy csak úgy hamisítgatják. :S Tudom, naiv elképzelésem van és ebből úgysem lesz semmi, de ha lehetne, akkor ez egy nagy előrelépés lenne a szaporítás elleni küzdelemben.

2010. jan. 24. 12:13
 5/20 anonim ***** válasza:
86%
nekem az a véleményem hogy undóritó férgek és azt kéne csinálni velük amit ők csinálnak az állatokkal !! olyan körülmények közöt kellene tartani őket
2010. jan. 24. 12:14
 6/20 anonim ***** válasza:
85%
Súlyos büntetés járna nekik.
2010. jan. 24. 12:20
 7/20 anonim ***** válasza:
26%

Én nem védem őket,de abba is gondoljatok bele,hogy pl.vidéken lehet,hogy nincs más megélhetésük.

Haszonállatot kevesebbért veszi át a felvásárló,mint az önköltségi ár,termelni nem érdemes,sok helyen 80% körüli a munkanélküliség.

Lehet lepontozni,de ez van.

Van aztán az,aki a tömeges szaporításból jól él,újkocsi stb.azokat megvetem.

2010. jan. 24. 12:28
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
Ez szépen hangzik, csak az a baj, ha nem tömeges szaporításról beszélünk, akkor a kutyaszaporítás egészen biztos nem hoz hasznot. De ez általában az állattenyésztésről elmondható, csak akkor nyereséges, ha sok állatod van, haszonállatoknál pedig akkor jársz jól, ha a takarmányt is magadnak termeled, vagy akkora az állományod, hogy olyan nagy tételben tudsz takarmányhoz jutni, amit szinte bagóért kapsz meg. Ezt írom neked, mint állattenyésztő szakmával rendelkező ember. Ez tény, bárkit megkérdezhetsz, aki állattenyésztéssel foglalkozik, mindegy, marháról, lóról, csirkéről vagy kutyáról beszélünk, állattenyésztés az egyik legrosszabbul fizető üzletág... Ma már egyre többen csak hobbiból csinálják, mert csak a nagyipari termelőknek éri meg, akik a multik polcaira termelnek... Kutyáknál még sarkosabb a helyzet, a Tenyésztő nem keres rajta semmit sem, a szaporító igen, a szeretetből szaporító pedig hamar rájön, hogy több a nyűg, kevesebb a pénz, hogy ez neki megérje.
2010. jan. 24. 12:53
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Élesebb határvonal kéne mestertenyésztő és szaporító között.

Sokszor csak a megnyert címekben van különbség,a tartási körülményekben nem.Na meg az egyik olcsón adja a kölyköket,a másik drágán.

2010. jan. 24. 13:03
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Utálom az ilyeneket, mert ártanak az egyes kutyáknak, a fajtának és a fajnak is! És nem vagyok naív hogy szídjam a rossz tenyésztőket, mert a rossz tenyésztő az nem tenyésztő, ehhez nem elég hogy úgy hívják, meg van kennelneve... Igenis vannak jó tenyésztők, csak ezt nem pusztán név alapján kell megállapítani.
2010. jan. 24. 14:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!