Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dobermann kan kutyám mellé...

Dobermann kan kutyám mellé fiatal szuka dobermannt szerezhetek, hogy ne bántsa azt?

Figyelt kérdés
A 14 hónapos dobermann kan kutyám mellé hány hónapos szuka dobermannt tehetnék, hogy a kutyám ne bántsa? Gondolom a nagyon fiatalt (pl. 1-2 hónaposat) nem kéne, mi?

2014. okt. 15. 18:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát én kérek elnézést...Csak feltettem egy kérdést, amire még mindig nem kaptam normális választ, csak ki tértetek a válasz elől. Nem azt kértem, hogy letudatlanozzanak vagy butának nézzenek, csupán csak tanácsot kértem, mert nem akarom, hogy a kutyám magába roskadjon egyedül. Nyílván nem évről évre pároztatnám, mert tudom, hogy macerás, és nem csak ennél a fajtánál. Volt már dobermann kutyám, nem pároztattam, mert féltem attól, hogy valami betegséget kap, és az a kutyám is magábafordult, és már nem volt az a társ, mint azelőtt. Sajnos azt a kutyámat megmérgezték az irigy emberek. Nem fogom idegen kutyához elvinni fedeztetni, mert kitudja mi a baja. Ezért is szeretnék egy sajátot, hogy arról biztosan tudjam, hogy egészséges orvosi alátámasztással. Az meg mi, hogy én nem szeretem a kutyámat? Hát minőségi, tápértékben gazdag ételt kap a mindig tisztára elmosott edényébe, bőséges, friss vízzel, és nem tudom hány olyan gazda van, aki úgy mint én ágyba, a meleg szobába engedi a kutyáját, megjegyzem engedelmes, okos, mindenre meglehet tanítani, igaz még kajla, hiszen mint írtátok még fiatal. Mielőtt ebbe is belekötnétek, nem kölyökkutyákat akarok pároztatni, azzal még várnék. Csak azért akarok minél előbb beszerezni egyet, hogy míg kölykök, megszokják egymást. Tanácsért fordultam hozzátok, mert mint írtam nem fogom elvinni idegen szukához, hogy utána majd az állatorvoshoz járjak, majd a temetőbe..
2014. okt. 17. 16:38
 12/16 anonim ***** válasza:
45%
Minimum 2 hónapos kort kell betöltenie egy kiskutyának, hogy leválaszthassák az anyjától. Otthon addig amíg az összes oltását nem kapta meg, addig nem érintkezhet más állatokkal, a legjobb ha az udvarra sem viszitek ki. Amint megkapta az utolsó oltást, kezdheted szoktatni a kanhoz. Ha nem bántja, akkor jó, ha bántja, akkor pedig örökre bántani is fogja. De rajtad múlik minden, mert ha a kan kutyádat úgy neveled hogy elfogadja a szukát mint falkatagot, akkor el fogja fogadni. Ott kell lenned valahányszor összeereszted őket.
2014. okt. 17. 16:44
 13/16 anonim ***** válasza:

Ki tért ki a válaszadás elől? Eddig mindenki elmondta, miért ne csináld, miért nem jó ötlet. Tanácsot adott mindenki!

Társaságba kell vinni a kutyádat, akkor nem lesz magába fordult. A betegségek ellen valók a SZŰRÉSEK! Le kell őket szűretni egy csomó dologra ahhoz, hogy pároztatni lehessen őket.

A kérdésedben szerepel, hogy 1-2 hónapos kutyát nem lehet hozni a mostanihoz. Már azzal sem vagy tisztában, hány hetesen lehet elválasztani őket az anyjuktól. A mostani kutyád legalább törzskönyves?

Ezt olvasd el, mert nagyon hasznos. És nem kell ahhoz pároztatni a kutyádat, hogy boldog legyen.

[link]

2014. okt. 17. 16:55
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
a dobermannak a gazdája az élete, és igen magába fordul, és rombol, ha nincs vele foglalkozva!!! és erre nem az a megoldás, hogy veszel mellé mégegyet. őket tökéletesen kielégiti csak a gazda társasága, ezért is hivják kontaktkutyának. Mit sportolsz a kutyáddal?
2014. okt. 17. 19:08
 15/16 A kérdező kommentje:
Rendszeresen futok vele. Köszönöm a válaszokat.
2014. okt. 19. 08:00
 16/16 anonim ***** válasza:
az jó, mellette dolgoztasd az agyát is, engedelmes munka, keresések. A fizikai fáradtságot kb. 20 perc alatt kipiheni:)))
2014. okt. 19. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!