Tüzel a szuka kutyánk. Ez normális ilyenkor?
Állandóan nyűszög, körbe-körbe jár a lakásba, egy párszor már becsapott, mert azt hittem a dolgát akarja elintézni, kivittem, és természetesen nem csinált semmit, hanem megfeszülve szaglászik a levegőbe, vagy a ház előtti kis kert részen körbe-körbe járva. (Nincs kerítés, ezért is megy ki kísérettel) ezt a kimenetelt, úgy 3 percenként akarja velem eljátszani. Most már kezdek kicsit feszült lenni.
Most tart tüzelés nyolcadik napja. A kan kutyákat keresi ilyenkor?
Nem feltétlen kell megvárni, semmi nem történik akkor ha nem várod meg - hátránya nem származik belőle, vannak erre vonatkozó városi legendák (melyeknek a valóságalapja kb annyi mint h szülnie kell egyszer a kutyának...), de egyik sem bizonyított szakmailag. Ellenben pl csak az első tüzelés előtti ivartalanítással lehet szinte 0ra csökkenteni az emlődaganat kockázatát.
Nálamnál okosabb a témában aki a cikket írta és tapasztaltabb is:
Hát ezt nem tudtam. Eddig három állatorvost kérdeztem meg. Mindhárom azt mondta, hogy várjuk meg az első tüzelést. Sőt az egyik arra biztatott, hogy egyszer fedeztessem be.
De mondtam, hogy semmiképpen nem lesznek kiskutyák, mert tenyésztő nem vagyok, szaporító meg nem leszek.
Na mindegy, de jobb későn, mint soha, így ivartalanítva lesz, hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!