Szuka kutyám "lovagol" a párnákon . Miez? Ez normális? Mi baja lehet?
Hát akkor őszinte részvétem, én anyósoméknál voltam így, amíg el nem költöztünk. Mondjuk ennyire durva azért nem volt a helyzet, de a kutya meg volt zakkanva, amíg el nem költöztünk.
Valamit kezdj vele, legalább most egy pár hónapig, mert ilyen 8 hónap magasságában szoktak elkezdeni kamaszodni a kutyák, az meg általában magától is elég nehéz időszak.
gondoltam te is egy vagy a sok kretén kutyás között akik ,még arra sem veszik a fáradságot ,hogy alapdolgokat megtanuljanak a kedvencük - ről , a kutyákról.
de mint olvasom keresgéltél ,és mivel a google nyelvtani alapon keres ,így érthető ,hogy nem igazán találtál kielégítő magyarázatot a viselkedésére.
a kedvenced egy terelőkutya, okos -intelligens ( a kutyák között ő az Einstein ), aki arra lett kitenyésztve,hogy a birkákat terelje , ( így most titeket ). mivel minden kutya 8-9 hónapos korában kezd ivaréretté válni, a szervezetében végbemenő hormonális változások,és a sok 10 000 éves evolúció eredményeként egyfajta viselkedésváltozáson megy át . ezt dominanciának hívják . vannak kutyák akikben ez az ösztön kimondottan erős ( sőt vannak fajták ,lsd : örző védő ,stb ),egyszóval , a túlélés érdekében a falkaállatok ilyen irányú viselkedése teljesen normális . ez nem szex a párnával, ez a dominancia kimutatása a párnával szemben :)
sok collie domináns, hiszen erre tenyésztették , hogy .... tudod :) ....irányítsa a birkákat :)
vannak olyan intézmények, amiket az okos emberek kialakítottak a domináns viselkedésű kutyák gazdáinak okítására . a neve : kutyaiskola.
azok ,akik valami érthetetlen oknál fogva ,születésüktől képesek irányítani a kutyákat , kevesen vannak , és lehet ,hogy sokuknak nincs is kutyája. mivel nem is tudnak ebbéli képességeikről. de a többség alapból nem ért a kutyák neveléséhez :)
szeret , eteti, sétáltatja , de ,hogy miért ugatja a kis fifi a nagy kutyákat, vagy ,hogy miért szexel a díszpárnával, na ez már nem igazán tudják, pedig hidd el ezek fontos dolgok . akinek kutyája van, nem árt ha tud róla :)
és a te kutyád okosabb és intelligensebb az átlagnál !!! csak annyi a dolgod, hogy te legyél a vezére, te legyél a domináns !
ui : ( neked nem kell inzultálnod a párnákat !!!!! ) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!