Sok kutyás gazda miért nem tartja be a normákat?
Bevallom őszintén, én félek a kutyáktól és sose volt kutyám. Lehet hogy ezért nem értem meg hogy az alábbi dolgokat miért szokták elfelejteni:
-Felszedni a sz.rt a kutya után, és nem az aszfaltra pisiltetni. Ez ilyen városi probléma, és rendkívül igénytelen dolog.
-Szájkosár + póráz. Ezt az összes gazda azzal szokta magyarázni hogy "az enyém nem harap". Hogy tényleg nem harap-e a kutya az nagyban függ a gazda nevelésétől, de azért a kutyákban él a "vad ösztön", és sokszor "csak játszani akart". Meg amúgy sem szereti mindenki, ha a tappancsával nekitámaszkodik egy kutya és elkezdi nyalogatni. Pl. emlékszem hogy kb 3-4 éves koromban egy póráz és szájkosár nélküli németjuhász ugatva megkergetett, a gazdája pedig vigasztalt, hogy ne féljek, nem harap. Persze az én szemszögemből olyan volt, mintha a kedves gazdát egy kétszer akkora medve kergetné :D
Ennyit a pórázról...a GAZDA és a NEVELÉS a lényeg!!!!
Minket is több nagy test, pórázos kutya támadott már meg: elszakították, vagy kirántották gazdi kezéből..
"A támadó kutyát sétáltató hölgy nagyon sajnálja, ami történt, az amerikai staffordshire-en (staffi) volt póráz, csak kitépte magát a kezéből"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!