Ilyen esetben jogilag, sem egyéb módon nem vagyok felelősségre vonható, igaz?
Van egy nagytestű kutyám. Eltekintve 2 ismerős kutyától nem barátságos más kutyákkal. Én mindig le szoktam fogni, ha egy másik kutyasétáltatóhoz érünk. És természetesen vissza is tudom tartani. Eddig kétszer fordult elő verekedés, mindkét esetben a másik gazda kutyája volt szabadon és az futott oda hozzánk. A legutóbbi ilyen esetnél egy 10-15 kilós kutya támadt neki. Szerencsére gazdája tudta hogy ő volt a hibás, és mivel visszatartottam a kutyát, de azért volt hogy kapott a másik, hiszen többször is neki ugrott, szemből.
Jogszabály szerint minden kutyát pórázon kell sétáltatni. Tehát ha egy ilyen eset rosszul sülne el (remélem nem fog, mert sajnálnám a másik kutyát), akkor engem nem lehet felelősségre vonni semmilyen úton módon, ugye? Elvégre az én kutyám volt pórázon és a másik szabadon.
sippara: akkor meg ne fossál bizonyítani. merj bizonyítani. szerzek neked egy totálisan vad kutyát, te meg a szemeddel elbűvölöd, mikor rá akar támadni a kutyádra :) vagy megpróbálod a nyakörvénél fogva visszavinni a gazdájához ;)
Ha ennyire bízol magadban, akkor miért félsz bizonyítani az igazadat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!