Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha egyetlen kant...

Mit tegyek ha egyetlen kant se tartok alkalmasnak arra, hogy az én kutyámat befedezze?

Figyelt kérdés

2 év alatt rengeteg kiállításon voltam külföldön is, mégis rájöttem, hogy kutya-kutya között annyi a különbség, hogy egyszerűen nem találok olyat ami nekem tetszene. Ha tetszik is akkor valami gond miatt ( mancs deformáció, színhiba, mozgás szaladáskor...) miatt automatikusan kizárom ( mivel ez a természetes)

Most itt álok nemsokára egy tüzelő szukával és úgy érzem, hogy ilyen kölyköket nem akarok a világra hozni. Természetesen van olyan aki bejön de mind rokon az én kutyámmal. Szóval azok kizárva.

2014. okt. 13. 08:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs olyan kan, amelyik tetszik és el tudod képzelni a szukád mellett, akkor sajnos várnod kell. Aztán lehet, hogy kicsúsztok az időből, de a lényeg, hogy olyan kannal fölösleges fedeztetni, amelyik nem tetszik.

De azt is hozzá kell tennem, hogy tökéletes kutya egyik fajtából sincs. Szóval lehet, hogy az elvárásaid tényleg túl magasak. Olyan kant keress, amelyik jól kiegészíti a szukádat - hisz valószínűleg a szukád sem hibátlan.

2014. okt. 13. 10:04
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként az is kérdés, hogy a neked tetsző rokon kanok valójában mennyire közeli rokonok. Testvérek, féltestvérek persze ne jöjjenek szóba, de érdemes lenne beltenyésztési mutatót számolni rá, és az alapján dönteni. Meg a tenyésztőd véleményét is jó kikérni.
2014. okt. 13. 10:07
 13/25 anonim ***** válasza:
62%
És mi van akkor,ha sosem hozol le almot a szukádtól?Amibe egy alom felnevelése kerül,vehetsz akár külföldön egy kiváló kölyköt.
2014. okt. 13. 10:14
 14/25 A kérdező kommentje:

Minek vegyek még egy kölyköt amikor így is van egy kiváló szukám??????????????

Nekem kan problémáim vannak és nem szuka problémák. A szukákkal semmi bajom...

Nem nem lesz ivartalanítva, és lesz tőle alom lehozva.

2014. okt. 13. 10:41
 15/25 A kérdező kommentje:
Jah és képzeld ezt a kutyámat is külföldről hoztam be... Itthon silány a felhozatal...
2014. okt. 13. 10:42
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
Én a hibátlant úgy értettem, hogy megfelel a standardben előírtaknak. Tehát nem szín-, fog-, méret-, genetikai-, jellem- stb. hibás!
2014. okt. 13. 10:48
 17/25 anonim ***** válasza:
De azért azt nem hiszem,hogy nem találsz egész Európában egy megfelelő kant.Világgyőztes vagy milyen a szukád?
2014. okt. 13. 10:49
 18/25 A kérdező kommentje:
Körülbelül 55-60 kiállításon voltam vele eddig szerte Európában. Igen vannak jó kutyák a fajta anyaországában ( baromi messze) De én nem fedeztetek addig amíg nem láttam élőben és nem vizslattam végig a kutyát tetőtől talpig. Ki kellene utaznom az anyaországba egy hétre és körbe járni a tetsző kanokat.
2014. okt. 13. 10:53
 19/25 anonim ***** válasza:
84%
Most mar kivancsi vagyok. Milyen fajta?
2014. okt. 13. 11:15
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
az, hogy egy kan, hogy néz ki, csak egy dolog. A lényeges, az, hogy mit örökit. És azt tenném elsődleges helyre, hogy passzol-e a szukára. De legelőször is tudni kéne, hogy a te szukád vonaltenyésztett-e (show kutyánál gyakran használják), illetve végig idegen a törzskönyve. majd megnézném, hogy a kanok között melyik az amelyik folyamatosan egészséges, és hosszu életű kölyköket adott, különböző szukáktól. És ha találsz egy ilyet, akkor megnézed. karakter, szőrminőség stb. (nem tudom milyen fajtáról Beszélünk). Mi az amit te javitani szeretnél stb.
2014. okt. 13. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!