Mit engednétek meg a kutyátoknak ebben a helyzetben?
Kertes övezetben lakunk, de amint kilépünk, minden kutya a kerítés másik oldaláról acsarkodik, ugat, stb.
Mi megyünk a kutyummal, aki eleinte teljesen közömbös, majd 5-6 utca után elkezd nyüszíteni, akkor még rászólok, de amikor van egy durvább jelenet (a kutya ki vicsorog a kerítésen kívülre, mert kifér a feje), akkor a kutyám már nem tűri és vissza támad, hogy engem védjen. Ma este is valami félelmetes "harc" zajlott a kerítés két oldalán.
Ti hogy oldjátok ezt meg?
Nem 1 nem 2 nem 5 utcát kell sétálva megtennünk, hogy egy "semleges" részre érjünk. Kb. 15 utcát. De addig nem várhatom el a kutyámtól, hogy tök nyugodtan menjen az utcán. Vagy igen? Amikor gyerekkoromban még a belvárosban laktunk akkor is volt kutyánk, és én naponta 4-5-6-szor vittem le, 1-2 órára, vagy volt, hogy fél napra (akkor a Városliget mellett laktunk), de így eléggé megvalósíthatatlan.
Hát nem szidnám érte. :) Falun lakom, ismerős a helyzet.
Próbálj vele közben játszani.
Adj neki falatokat csak úgy.
Menj messzebb a kerítésektől és TE legyél a kutyád és a másik kutya/kerítés között. A tiédtől követeld meg a közömbösséget.
Az a tiednek se tesz jót, ha felhergeli magát már a séta elején.
Köszi! Akkor próbálok így tenni. :)
Néha már úgy vagyok, hogy teljesen "rossz" élmény a kutya sétáltatás, mert egyfolytában próbálom visszafogni a kutyát, mire eljutunk egy kis erdős részre (gyalog 30 perc kb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!