Fogadtatok már örökbe kutyust? Az örökbefogadási szerződés pontjait mennyire veszik komolyan, tartatják be?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék örökbe fogadni egy kutyát, de eddig igen körülményesnek tartom.
Vehetnék is egyet, a kinézett fajták 20-30 ezer Ft körül kaphatóak, de inkább egy menhelyen sanyargó ebnek adnék esélyt ezzel, h társamul választom őt.
Sajnos nehézkesnek bizonyul és ami a legfájóbb, h ivartalanításra akarnak kötelezni.
Ismerősi körben él egy kutyus, akit ivartalanítottak, nos, azóta önmaga árnyéka lett kb.
Tehát a kérdésem az: mennyire tartatják be ezt a "kötelezettséget", mindenképpen ki kell-e műttetnem a kis állatot, ha hosszabb távon meg akarom tartani. Semmi gond nem lenne szerintem, csak ez az egy.. Kan kutyus ráadásul.
2014. okt. 9. 10:20
21/22 anonim válasza:
Nekem is menhelyről van a kutyám, a mi szerződésünkben csak a szuka kutya ivartalanítását kötelezik (de én a kanomat így is fogom). Ha esetleg olyan helyről hozol el kutyát, ahol nincs kötelező ivartalanítás, akkor viszont a te felelősséged, hogy a kutya ne szökjön, ne "udvaroljon", mert a kedves apuka kölykei könnyedén a menhelyen végezhetik (és szerintem tartozol a menhelynek azzal, hogy nem juttatsz oda egy kutya helyett hatot).
22/22 anonim válasza:
Az enyémet nem adták oda ivartalanítás előtt. :) A gyepiről vitték el, és ivartalanítva hozhattam csak haza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!