4 hónapos kutyám miért ennyire agresszív más kutyákkal?
Sziasztok!
4 hónapos német juhászom egyszerűen nem képes semmilyen másik kutyát elviselni maga körül. Emberekkel nincs baj nem bántja őket, de ha sétálunk vagy bárhol kutyába botlunk alig bírom visszafogni. Borzolja a szőrét és azonnal támadna. Ma össze is akadt egy kutyával amelyik az utcán kóborolt. Próbálok nyugodt lenni, magabiztos, elterelni a figyelmét, de ez szinte semmit nem segít. Ilyenkor nem lát és nem hall. Próbáltam a szomszéd látszólag nyugodt, kiegyensúlyozott kutyájával összeszoktatni, de azt is sikerült kihoznia a sodrából és a szomszéd kutya is agresszíven lépett fel. Mit kellene tennünk? Egyébként egy kezesbárány ezt leszámítva egyáltalán nem mondanám agresszív kutyának.
Most jártam körbe a lehetőségeket. 20 km-re van a legközelebbi kutyasuli. Megpróbálom felvenni velük a kapcsolatot és eljutni :)
Én direkt azért járok vele sétálni, hogy ismerkedjen másk kutyákkal, szocializálódjon, de így még a legjámborabb kutya is ránk támad :/ ezzel ő meg csak megerősítést kap, hogy agrissziven kell fellépni. Először egyébként azt hittem félelmi agresszió... amikor egy kerítés választott el minket egy másik kutyától akkor nem mert odamenni hátrált és ugatott, borzolta a szőrét..de a mai más volt simán ráment a kóbor kutyára semmi hátrálás.
Pórázon van, amikor "támad"?
A szomszéd kutyájával szabadon volt?
Csak a szüleivel,testvéreivel...
De ma áttörést értünk el séta közben minden ugató kutyánál amikor agresszívan akart fellépni határozottan mondtam,h nem, visszafogtam ennek hatására 1-2x nem vett tudomást a kerítés mögött ugató kutyákról. Ezek után az egész utcán nagyon hangosan, de nyugodt hangnemben dicsértem, h OKOOOOS, GYEREEE OKOS VAAAGY stb stb :) és valahogy ez elnyomta az ugató kutyák hangját és csak rám figyelt és jött mellettem az utolsó pár száz méteren már figyelmen kívül hagyta a kerítések mögött őrjöngő kutyákat :) nagyon büszke voltam rá :)
Engem tuti bolondnak néztek az utcában, de úgy néz ki ez működik :)
Ennek ellenére hétvégén megyünk kutyaoviba, már nagyon várom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!