Közép ázsia juhász kutya akinek van ilyen kutyája válaszolna nekem egy pár kérdésre?
Te hagytad hogy megharapjon????
Próbálgat, kóstolgat, játszani akar, és ugye nagyon nagy energiáját le akarja vezetni.
Mi az hogy kinövi?
Honnan tudja, hogy nem szabad, ha nem tanítod nem neki?
Tanítsd, és foglalkozz vele többet!
Kapott a seprűvel?
Jobb esetben játéknak vélte és még jobban felhergelted.
Az, hogy bezárod a helyére nem megoldás, mert nem tudja, hogy miért bünteted.
A gyerekedet is leviszed a játszótérre és nem bezárod a wc-be, ha mozogni akar.
Most bocsi, hogy ezt kérdem, de volt már valaha bármilyen kutyád is?
Nekem rotim van, de ő még ennél is következetesebb, ravaszabb és okosabb.
Foglalkozz vele, adj neki feladatot, vidd el mindenhová (nem kell valami sablon 5 perces séta) berakod az autóba, akármilyen dolgod is van, aztán 10 km-rel arrébb kirándultok egyet.
Nálunk már olyan megszokássá vált, hogy ma csak a pulóverem akartam kivenni a kocsiból a kutya már ott volt, és mikor nyitottam az ajtót, a kutya már repült is be az ülésre.
Kutyaiskola, de sürgősen. Mondd el a problémát, segíteni fognak. Egyelőre csak játszani akar, de később veszélyessé válhat. Emellett neveletlen. Soha nem szabad engedni, hogy megharapjon!
Másrészt, nem szabad egy kutyát egész nap bezárva tartani, és csak este kiengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!