75 kg kan kutyám behívásnál mindig fellök és
lehuppanok a földre. Az egész kutya suli rajta nevet. Mit
tegyek, hogy ez változzon?
Készülj fel rá és lökj rajta egy jó nagyot térddel. Legközelebb biztos finomabban érkezik meg.
2014. okt. 3. 12:17
Jobb lábbal hátra lépsz, kitámasztassz, hasizom megfeszít és jöhet a becsapódás! :)
2014. okt. 3. 12:19
A közeledbe érve rászólhatsz, hogy ül. De a térddel távoltartás is bejöhet.
2014. okt. 3. 12:23
Szép nagy kajla kutya lehet :)
elképzelem ahogy rongyol felém egy ekkora kutya. Lehet én se állnék meg a lábamon pedig nem vagyok kicsi ember..:)
2014. okt. 3. 12:30
Engem néha még a közepes testű kutyám is majdnem fellök, pedig messze van a 75 kg-tól, mondjuk én kicsi vagyok és ha nem készülök rá akkor váratlanul érint. :D Szerintem engem egy 75 kg-os eb agyon is nyomna! Amúgy kérdező, ez attól is függ, milyen súlyban vagy, mekkora vagy. Ha alacsony vagy és sovány akkor szerintem rogyaszthatod a térded, nem fogja megállítani. Próbálj kitérni az útjából,és ha nem döntött fel akkor jutalomfalat. Ha igen, akkor pedig szólj rá. :) Nem kis kutya lehet, még egy nagyobb termetű embert is elintézne szerintem. :D
2014. okt. 3. 12:41
6/18 A kérdező kommentje:
78 cm és 75 kg a kutya. Én 160 cm és 47 kg xD
Na erről beszlélek! Szerintem ilyen méretkülöbséggel hiába rogyasztasz! :D Próbáld arra megtanítani hogy melléd érkezzen, vagy lassuljon le. Ha nem dönt fel jutalomfalat!
2014. okt. 3. 13:24
Hát, ha ilyen kicsi vagy:
Bár nem a tökéletes behívás, de állj oldalt a kutyának, jobban tudsz támasztani (csak rogyaszd a térded).
Egy ekkora kutyánál nyugodtan lökhetsz a csípőddel és erőteljesen "ütheted" a könyököddel is, ugyanúgy, ahogy a térdeddel.
Meg reméljük elmúlik a kajlasága. :)
2014. okt. 3. 13:38
szia!
Nekem mudi kanom van, aki csak 15-17 kg, de majdnem olyan gyors, mint egy agár. Kiskorában sokszor jártunk mi is így, mint te, ha kivittem a mezőre. Nem tudott megállni :)).
Én kitettem a nyitott tenyerem magam elé olyankor, és szóltam neki, hogy "lassíts!", vagy csak "sssss!".
és így megtanulta, hogy lassabban közelítsen.
De még néha ma is kifarol :)
Neked is gyakorolnod kell vele valamilyen nyílt terepen. De lehetőleg egyedül legyetek, mert akkor nem fog olyan vehemenciával futni.
2014. okt. 3. 13:46
Mikor úton van feléd add ki az ül vagy a fekszik parancsot, hogy úgymond eléd érkezzen és ne rád. Esetleg térdelj/ülj le, hogy szem magasságba legyél hátha úgy megáll. Vagy a jutalom falatot/játékot ne magad elé tartsd hanem magad mellé. Egyébként szerintem simán beszélhetnél erről a kutyasulis oktatóval is, ha már úgyis jártok.
2014. okt. 3. 14:34
Kapcsolódó kérdések: