Egesz ejjel, sot nappal is vonyit, tutul a tacsko kutyank! Nem tud tole aludni a hat honapos kislanyom, en sem. Elzartuk mar hatra drotkerites moge, de valahogy kijon, ujra kezdi. Mit tudnek csinalni?
"Nagy udvarban van szabdon." Ez körülbelül olyan, mint tőled elvárni, hogy mozgasd le magad a nappalidban, hiszen nagy és szabadon vagy benne.
A kutyának kell a séta. Egyrészt testmozgás. Másrészt új ingerek is érik, más kutyákkal találkozik stb. tehát a mentális egészségének is jót tesz. A nagy kert totál ingerszegény környezet neki. Gondolom, a kislányod miatt, ha lehet még kevesebbet foglalkoztok vele, mint eddig.
Tudom, kisgyerek mellett nem egyszerű, de oldjátok meg a rendszeres sétáltatását, lehetőleg rohangászással, kutyákkal bandázással.
Ivartalanítás: Férfiakat általában meg szokta hatni az az érvelés, hogy szegénynek van és mégse használhatja pedig ott sétálnak a kívánatosabbnál kívánatosabb meztelen lányok. Herék meg az általuk termelt hormonok nélkül megszűnne a párosodási inger is.
Másik kutyát semmiképp ne szerezzetek, a közhiedelemmel ellentétben nem szórakoztatják el egymást, hanem nagy valószínűséggel két problémás kutyával kellene megküzdenetek.
Nekem is tacskóm van jelenleg is, meg már volt is egy. Nekem van mellette egy nagytestű kutyám is, rendesen le is fárasszák egymást, de az nem elég. Mi mindkettővel külön is játszunk, visszük őket sétálni, hogy mentálisan is lefáradjanak. Igaz, hogy sokat ugat, de egy tacskó már csak ilyen.
Amúgy nem lehet hogy éjjel fázik is? Az én tacskóm még benn is fázik a jó meleg takarója alatt, ők nagyon fázósak, lehet az is a baja.
Mi az, hogy büdös? Talán meg kellene fürdetni, ha pedig úgy sem múlik a kellemetlen szag, lehet meg kellene mutatni egy állatorvosnak.
Én nem akarok senki felett ítélkezni, de ha kutyát tartok, főleg kisgyerek mellett, akkor igeni oda kellene figyelni a kutya higiéniájára is, mert gondolom nem lenne jó, ha a gyerek elkapna tőle valamit. A kutyát is rendszeresen ápolni kell, tisztán kell tartani. Lehet megváltozna a viselkedése is, ha kapna egy kis törődést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!