Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha valaki kutyát szeretne,...

Ha valaki kutyát szeretne, miért nem tudja, hogy milyet?

Figyelt kérdés

Én csepp korom óta tudom, hogy milyen fajta kutyát szerettem volna. (óvódás voltam, vagy még kisebb)

Miért itt kér valaki tanácsot?

Egy kutya nem egy zsemle, amit ha rosszul választok akkor veszek másnap egy másikat.

2014. okt. 1. 20:28
1 2
 1/18 anonim válasza:
50%
ezért kell előtte jól megfontolni hogy milyet veszel pont azért amit leírtál
2014. okt. 1. 20:32
 2/18 anonim ***** válasza:
34%
Mert idióta, aki itt kér választ! Most komolyan... ha nincs szerelme, akkor miért nem tud menhelyre menni?
2014. okt. 1. 20:33
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
Én sem értem. Szerintem ha valaki nem ragaszkodik, nem szerelmes egy fajtába, akkor inkább legyen egy kis menhelyes kutyusa.
2014. okt. 1. 20:40
 4/18 anonim ***** válasza:
48%

Annyira borzasztó, hogy vannak olyan emberek, akik itt a GYK-n tanácsot kétnek, hogy milyen kutyájuk legyen. Szörnyű.

Legalább tudnak neki segíteni, hogy ilyet-olyat ezért-azért ne vegyen.

És miért tragédia, ha vki nem a menhelyről akar kutyát?

"Egy kutya nem egy zsemle, amit ha rosszul választok akkor veszek másnap egy másikat."

Ilyen hülyeséget...

Nekem mindig a bobtail tetszett egész pici korom óta. Sose volt és sose lesz bobtailom. Egyszerűen más típusú kutyákba (mégcsak nem is egy fajtába!) szerettem bele felnőttként. ZSEMLE :)))

2014. okt. 1. 20:40
 5/18 MBS ***** válasza:
100%
A menhelyes dologban igazatok van, de nem akkora baj ha tanácsot kér, mert így legalább lehet, hogy olyan fajtát visz haza amit bír kezelni. Egyébként megértem az álláspontotokat de még mindig jobb ha kérdez mintha szegény kutya a menhelyen landol egy pár hónap múlva mert nem bírnak vele.
2014. okt. 1. 20:42
 6/18 A kérdező kommentje:

"Egy kutya nem egy zsemle, amit ha rosszul választok akkor veszek másnap egy másikat."

Ilyen hülyeséget... "

Jaaaaaa.

Hát ha szerinted ilyen egyszerű akkor "szívből" gratulálok!!!!!!

Miért?

Szerinted, ha itt kap egy tanácsot, és vesz egy kutyát, majd holnap egy másik tanácsot kap, majd az után egy másikat, akkor szerinted normális az, ha kivágja a kutyát az utcára?????

Fura vagy.

De most extra-extra módon diplomatikusan fogalmaztam.

Továbbá.

Igen-igen, azoknak is igaza van, hogy jobb ha itt kér tanácsot, mint hogy valamit rosszul válasszon, majd másnap a kutyust egy menhelyen találjuk. De akkor is.

Ha van 1-2-X "szerelmem" akkor várok rá, gyűjtök rá, és mindent megteszek, hogy olyan fajta kutyám legyen.

Legalábbis én így vagyok.

És mikor végre megkapom (megveszem) akkor 100000%-ig mindent megteszek érte, és nem rakom másnap vagy fél év múlva egy menhelyre.

2014. okt. 1. 21:02
 7/18 anonim ***** válasza:

"Szerinted, ha itt kap egy tanácsot, és vesz egy kutyát, majd holnap egy másik tanácsot kap, majd az után egy másikat, akkor szerinted normális az, ha kivágja a kutyát az utcára?????"

Nem emlékszem, hogy ilyet írtam volna.

Megmagyarázom, jó?

Arra gondolok, amikor a szerencsétlen megkérdezi, hogy a kertben tarthat-e francia bulldogot. Ilyenkor a normálisabbja ír neki, hogy ne, mert megfagy szegény.

Én ilyenekre gondoltasm, te meg belemagyarázol mindent, mert nem tetszik az előző válaszom.

Sajnálom.

2014. okt. 1. 21:16
 8/18 MBS ***** válasza:
100%

Szerintem az nagyobb gond, hogy nem olvasnak utána és nem kérdeznek egyáltalán csak hazaviszik. Szerintem ha valaki kérdez, utánanéz az felelősebb viselkedés és nagyobb eséllyel marad nála. A menhelyi kutyába ha elmész és megnézed könnyebb beleszeretni mint egy fajtába. Nem mindenkinek van egy fix fajta. Persze van aki egész életében készül rá, hogy mire felnő és saját háza lesz vesz egy kutyát, már tudja milyet, tudja a nevét stb.

De sok esetben nem csak egy adott ember életét befolyásolja a kutya. Függ a család többi tagjától, attól, hogy van-e idős ember vagy kisgyerek, hogy milyen a ház, mennyit viszi sétálni és sok ezer másik. Persze ezek közül sok infó a neten is fent van, de szerintem nem gond, hogy itt kérdez. Azért legyen egy elképzelése, hogy mit akar és vesse fel, mert ha nincs konkrét akkor tényleg hozhat a menhelyről is.

2014. okt. 1. 21:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Talán pont ezért?

Közel nulla kutyás tapasztalattal, 1 db megbízható kutyás ismerőssel én is inkább érdeklődök, lehetőleg több helyen is és minél több ember véleményére, tapasztalatára kíváncsi vagyok. Nekem is van kedvenc fajtám óvódás korom óta, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy pörgős kutyával elbírnék-e (az asztmám, a jó kis tompító antihisztamin, a folyamatosan fejlődő allergiáim sem sokat lendítenek a helyzeten).

Félreértés ne essék, én sem kifejezetten értem azokat az embereket, akiknek mindenképp "fajtiszta" kutya kell, demoströgtön, de sokkal szívesebben olvasom az ilyen jellegű kérdéseket, mint hogy "Agresszív a rottweilerem, mit tehetnék?" és társait.

2014. okt. 1. 21:59
 10/18 A kérdező kommentje:

21:59 végül is igazad van.

Nekem így végig gondolva nem csak egy gyerekes álom volt ami felnőtt koromban valósággá vált, hanem talán észre sem vettem de sok-sok információt és több mindent gyűjtöttem.

2014. okt. 1. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!