Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit reagáltok, ha kutyasétá...

Ti mit reagáltok, ha kutyasétáltatás közben odajön hozzátok egy gyerek, hogy Ő a kutyádat megsimogathatja e?

Figyelt kérdés

Sok embernél már olvastam a negatív gondolatait a gyerek+kutya találkozásáról.

---

Én pl utálom, több szempontból is.

- Nem nagyon szeretem, hogy amikor a kutyámat leviszem pisi-kaki-szaladgálásra, akkor feltart minket egy csapat kisiskolás akik összevissza taperolják, lefogják őt.

- Egyik kutyám félős és nagyon nem tesz neki jót, ha egy csapat kisiskolás bemászik az aurájába

- Közben jönnek az idétlenebbnél idétlenebb kérdések

- Miután belemásztak az aurájába (akár a félősebbnek akár a játékosabbnak) agyonizélgetik, simogatás címszóval

- Elkezdenek vele játszani, ha a kutya pedig vakkant egyet izgatottságában, akkor rohan oda egy szülő, hogy én egy utolsó dög vagyok, hogy a gyerekére ráuszítottam a kutyát a kutyám pedig közveszélyes.

Az még oké, ha odajön anyukával/apukával egy darab kislány/kisfiú és ott van 10 mp-ig, amíg megsimogatja duma nélkül a kutyát, de a halálom amikor odatódul egy csapat gyerek és agyon nyúzzák szerencsétlent.

Ilyenkor, ha látok szülőt, igyekszem jelezni felé, már kb 10 perc múlva, hogy elég volt a gyerekéből, az meg valahogy nem mindig veszi a lapot.

Mostanában azzal oldom meg a helyzetet, hogy ha kérdezik szabad e simogatni, mondom, nem és tovább megyek...

Ti hogy vagytok ezzel? Ha gyerek megy kutyasimogatóra belül és kívül hogy reagáljátok le? :)

2014. szept. 30. 00:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyban függ attól hogy és mint jönnek oda. Ha kérdezés nélkül letámadja, akkor általában rászólok. Volt már olyan, hogy egy 1,5éves kislány meglátta a kutyát, sikítva rohant felé. Én meg próbáltam a kutya fejét védeni, mielőtt elkezdi a szemét, fülét piszkálni. Anyukája 5 méterről csak nézte... de ha odajön szépen és megkérdezi szabad-e akkor nem bánom. Nagyon barátságos kutya, gyerekeket szereti és nagyon türelmes velük. de elvárom, hogy a kutya felé legyenek tisztelettel.
2014. szept. 30. 10:21
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Én nem engedem nekik, de szerencsére ritkán jönnek. Egyszerű az ok: idegen emberek ne nyúljanak a kutyáimhoz, egyszerűen nem szeretem és a kutyáim sem.
2014. szept. 30. 10:51
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is sokszor előfordul, az még a jobbik eset, ha megkérdezik. Az én kutyám nem szereti az idegeneket, szóval azt szoktam mondani, hogy nem. Utálom, mikor kérdés nélkül elkezdenek rohanni felé kinyújtott kézzel, amitől csak még jobban megijed.
2014. szept. 30. 12:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az egyik gyerek imádó,lehet simizni,ha a szülő is megengedi.A másik elviseli,de leültetem,mert hajlamos lesmárolni a fölé hajoló embereket.Szerencsére tömegek nem rohamozzák meg az ebeim,de nem is hagynám.Van szám,hogy elmondjam,mit hogyan lehet.Ahogyan tudok nemet is mondani,ha kell.
2014. szept. 30. 13:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán jönnek oda, mert többnyire félnek a kutyáimtól (német juhászok), pedig nagyon kedvesek. Ha mégis oda merészkednek engedem, hogy simogassák. A kutyáim is nagyon élvezik, puszilgatják, "dumálnak" a gyerekeknek. Ez általában még a legmogorvább szülőket is elvarázsolja, és meglepődnek, hogy ennyire barátságos is lehet két kutya.
2014. szept. 30. 14:44
 16/17 anonim ***** válasza:
lassan 8 hónapos, és a méretéből adódóan már nem jönnek oda hozzá gyerekek. sajnos. kisebb korában nem bántam ha simogatják, de a "nyüstölést" nem díjaztam.
2014. szept. 30. 19:48
 17/17 Szilvi & Argos ***** válasza:

Szerencsére egyre többen kérdeznek simi előtt.

Bemutatókon akár 50-80 gyerek közt vagyunk, egyszerre kiabálnak más-más parancsokat, kutya nevet...kutyám bírja, bár aztán alszik fél napot :D

Imádja a gyerekeket, néhanap sikerül is fellöknie egyet-egyet, ahogy nekik dől :D

Pacsi adással kell vigyázni, karmolt már arcon gyereket, de nem volt ijedtség...csak először egy picit :)

2014. okt. 3. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!