Milyen hám illik hozzá? Nem értek ehhez, melyik a jó?
www.flexiwebshop.com
Csak jót tudok írni róluk! Erős, többszörösen megvarrt, gyönyörűen kidolgozott, masszív, fényvisszaverő ha fény esik rá - tehát biztonságos is! A póráz hossza is tökéletes, fogó részén puha béléssel hogy neked is kényelmes legyen. Egyszer kell megvenni, nem fogod tudni elnyűni! Én rendeltem, használjuk, a többi meg se közelítette ezt a minőséget!
Szerintem hámmal nem fogod tudni megtanítani szépen pórázon sétálni. Mivel a hám semmilyen ellenállást nem fejt ki, könnyű belefeszülnie, te nem tudsz belerántani, ha be akarod igazítani. A hám fegyelmezésre egyszerűen alkalmatlan. Szerintem.
Ha pórázon akarod megtanítani sétálni, láb mellett, igazodva a te tempódhoz stb. akkor én retriever pórázt használnék. Sokkal hatékonyabb és hamarabb célt érsz vele. Ha meg már tud szépen menni, akkor lehet hámmal.
(de ez csak az én tapasztalatom...)
1-nek köszönöm szépen!
2-nak, Neked mis köszönöm, de nem csak a hámmal akarom tanítani, hanem van ilyen -nem tudom a nevét- a kutya orára csatolható szíj szerű valami, ami nem fáj a kutyának, de ha nagyon húz, akkor kicsit megnyomja az orrát. Ebből sok féle van, minden hámra rácsatolható, nem dúrva anyagú. Ezzel lehet a kutyát tanítani. Kifejezetten erre való. Az ilyen fajta kutyáknak olyan izomtömeg nő a nyakára ha hosszútávon nykörvel húz, hogy egy idő után meg sem érzi.
3-nak is nagyopn köszönöm.
2dik vagyok...
Gyanítom a haltira gondolsz - ún. száj vagy pofahám, aminek a végét a pórázra csatolod. ( [link]
Nem rossz dolog, de akkor én inkább a retriever pórázra szavazok. Ilyen:
A lényege, h rendkívül vékony (5-6 mm) és rövid (a fressnapfban kapható vastag, méregdrága vacak nem az!), tehát nagyon könnyen tudod vele korrigálni a kutyát. Pontosan a kutya álla alá kell helyezni és felhúzni egészen a füle tövéig és ott a rögzítővel fixálni, h ne csússzon le neki a nyakáig, mert ott semmit nem ér. Apró rántásokkal kell javítani a kutya "kihágásait". Sokkal gyorsabban megtanulja, h az a jó ha laza a póráz. A haltinál nagyon könnyen összeköti az engedelmességet az eszközzel -> ha rajta van oké, ha nem akkor megint rossz. A fojtóval ugyanez a helyzet: nehéz, csörög és még rögzíteni sem tudod, így azzal csak a kutya nyakát fogod rángatni, ami meg se kottyan neki.
szia! nekem bulldogom van, de valószínűleg egy kis staff bekavart, legalábbis az alakjából, és a viselkedéséből is arra tippelek.
nem olyan domináns, és erős mint egy bullterrier, de hasonló karakter azért. nekem azt mondták, hogy ne is próbálkozzak hámmal, mert ezeknek a kutyáknak gyakorlatilag nincs fájdalomérzékelésük, és ha húznak, akár el is tudják törni a saját bordájukat egy hámmal.
persze ha használsz hozzá pofahámot, akkor lehet, hogy más a helyzet, de egy dologban biztos lehetsz: hámmal sokkal erősebben tud húzni, simán elránt ha megindul egy cica/labda után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!