A rotweilertöl kell tartani vagy csak mendemonda?
Most költöztünk falura, ahol nagyon sok a kóborkutya. 3 gyerekem van, tehát van vesztenivalóm... A byerekekkel épp oviba mentünk, amikoris egyszercsak hátranéztem és kb tölem 20 méterre ott volt egy roti. Nagyon megijedtem, pánikoltam. A kutya hál isten egyszercsak eltűnt. Szóval nagy szerencsénk volt.
Utána beszéltem valami gondnok féleséggel, aki mondta, hogy ezeknek a kutyáknak mind van gazdija, csak kakilnak a kutyájukra. Történt feljelentés, pénzbüntetés de egyszerűen agyatlanok...
hát ha nem foglalkoznak a kutyákkal, akkor mind1 hogy roti vagy nem sajnos :/
ha látod a kutyát ne pánikolj, nyugodtan menj el, ne is figyelj oda rá és kérdezősködj még körbe hogy voltak e valakivel agresszívak a kutyák.
Nem találom megnyugtató megoldásnak a paprika spray mögé bújtatni a lehetséges megoldást, ez bizony egy komoly, önkormányzatra feladatokat hárító kérdés.
Lehet jámbor egy nagytestű kutya, de már a megjelenése is félelmet kelt, nincs helye felügyelt nélkül az utcán!
Ha a gazdája felelőtlen, és a pénzbírság sem visszatartó, erő, tovább kell lépni, súlyosabb büntetéseket kiróni rá, vagy eltiltani a kutya tartásától, itt nem az a mérlegelendő, hogy a kutyák nem támadnak meg senkit, de igenis félelmet keltenek.
Önkormányzat, rendőrség, gyepmester, sajtó, amit csak lehet ki lehet és ki kell használni annak érdekében, hogy a kutyák ne kóboroljanak szabadon a közterületeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!