Hogy dumáljam le a páromat a kutyáról?
Lehet, szemét vagyok, de ugyanígy gondolkodom én is.
Szeretem a kutyákat, de tudom, hogy lakásban nem tudnék együtt élni semmilyen állattal. Az egy más életforma, amit én nem tudnék csinálni.
Beszélj a pároddal, mert ebből sajnos lesz még konfliktus.
Én mondjuk akikkel kapcsolatban voltam, nem volt ebből nézeteltérés, mind így gondolta.
nem azon van a hangsúly, hogy te szereted, vagy sem a kutyákat, hanem azon, hogy a párod lakásban tartással gondolja a kutyatartást, te pedig nem. Ezt a dolgot nagyon alaposan át kell beszélnetek.
Sok kutyás ismerősöm váltott társat, amikor összeköltözés után idővel kiderült, hogy mindkettőjüknek más az elképzelésük kutya fronton.
Ne legyen kutyád. Ez az egész elég nagy ellentmondás köztetek.
Az is más dolog, hogy ez: " Nálunk óriási udvar van és kirohangálhatta magát" hülyeség. Miért kezdene el a kutya körbe-körbe rohangálni a kertben? Teljesen mindegy, hogy udvaron, vagy lakásban van tartva a kutya, ugyanúgy sétáltatni kell. Valaki jól írta, a kutyának te vagy a falka, neki csak a gazdái vannak. Még akkor is, ha neked ott a munkahelyed, a gyereked stb...
Látszik az írásodból, hogy nem nagyon szereted a kutyákat, és rosszul gondolkodsz velük kapcsolatban. Így nem érdemes kutyát tartani. A párod viszont ennek az ellentétje, szerintem itt nem az a kérdés, hogy hogy mondd el neki, mert szerintem úgy ahogy leírtad, hanem hogy hogy oldjátok meg ezt az ellentétet.
#2-es vagyok. Félre ne érts, semmi probléma a hozzáállásoddal.
Szíved joga eldönteni, hogy szeretnél -e kutyát vagy sem, lakásban tartva vagy sem.
Itt a gond ott van, hogy ezen a téren nem passzoltok a pároddal. Ő már benne a van a kutyázásban. És úgy tűnik ő kutyával együtt képzeli el a jövőtöket.
Ezt tisztázd vele minél előbb. Lehet lemond az új kutyáról, amíg nincs kert. De ne ringassa magát abba a hitbe, hogy te is annyira odavagy a kutyáét mint ő.
Szerintem a párod is felelőtlen egy kicsit, mert úgy akar kutyát tartani, hogy a mostani kutyussal is a nyugdíjas szülei foglalkoznak, ők viszik sétálni napközben és ők etetik, mert ő dolgozni van... Így minek neki saját kutya? Ha már a mostanival se törődik rendesen, miért akar vállalni még egyet? Gondolom, arra a kutyára se lesz több ideje, mint a mostanira... vagy úgy gondolta, hogy az új kutyussal meg majd te sétálsz helyette? Azért álljon már meg a menet, a kérdező teljesen jogosan tetten fel ezt a kérdést, mert látja, hogy a párja a mostani kutyájával se törődik eleget, és ő maga meg nem akar a párja helyett kutyázni, mikor világosan leírta, hogy az ő szemlélete szerint a kutya nem való lakásba. Szerintem ezért nem lehet őt elítélni, a párja igenis ugyanolyan ludas ebben a kérdésben és teljesen jogos, hogy a kérdező nem szeretné, ha a párja az ő nyakába varrjon egy csomó plusz feladatot, ami egy kiskutyával jár, főleg nem úgy, hogy a kérdező nem is szeretne kutyát (legalább is nem a lakásban).
Kérdező! Mondd meg a barátodnak, hogy akkor jöhet a kutya, ha ő foglalkozik vele. Ő akar kutyust a lakásba, akkor igenis oldja meg, hogy leviszi sétálni, és nem másra hagyja. Úgy tényleg egyszerű kutyát tartani, ahogy a párod csinálja, de ha saját kutyátok lesz, ő is rá fog jönni, hogy a kutyatartás nem csak annyiból áll, hogy este lemegy vele fél órára, hanem ennél sokkal, de sokkal többet kell vele foglalkoznia.
ma 13:06
Azért szerintem nem egy kategória a kutya meg a gyerek.
Nem a kérdező felfogásával van baj, hanem a tieddel, ha szerinted ugyanaz...
Mi ez már, hogy ha nem akar kutyát, meg azzal foglalkozni, akkor gyereke se legyen?
Vicc vagy komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!