Kutyám foga nagyon kövesedik. Ez az étrend segíthet rajta?
Száraztápot kap, néha csontot, rágcsákat...8 hónapja van nálam, eddig is volt egy kis fogköve (gyanítom, hogy kenyéren meg ilyen szirszarokon élhetett, mert egyébként fiatal), de egyre jobban kövesedik neki!
Kutyakekszet nem kap, a nasi is husi vagy húsos kutyakolbász...
A tápok tele vannak gabonával és nagyon drágák , ahhoz képest, milyen hulladék a legtöbb.
Jobb lenne, ha főznék neki?
Húst, belsőségeket kapna, porcogókkal, nyers zöldséggel meg egy kis rizzsel (a túl zsíros kajáktól meg porcoktól önmagában megy a hasa). Néha tojást, kefirt, gyümölcsöt is adnék neki...
Nyersen nem szeretném adni neki a húst.
Még annyi, hogy előző kutyám 18 évesen ment el, utolsó 3-4 évében a vesebetegsége miatt én főztem neki, mert a gyógytápok nem sokat értek.
Ettől az étrendtől nem kövesedne kevésbé a foga. A csontos hús rágása segíteni szokott, de azt csak nyersen szabad adni.
Ha semmiképp sem akarsz nyersen etetni, akkor a megoldás a kőkeményre szárított kifli adása a kutyának, mondjuk hetente 1-2 alkalommal.
Ill. vannak, akik mossák a kutyájuk fogait, én még ezzel nem próbálkoztam.
3-as ez jó volt :D
Most Brit care-t eszik, bárányosat. Nagyon szereti, viszont irtó büdöseket kakkant tőle :D
Eddig kapott ilyeneket: Brit premium bárányos(rengeteget kakilt tőle), Happy dog sima és natur croq is (megette, de annyira nem szívesen), Platinum (ezt szerette de nagyon drága).
(Ma egyébként főtt csirkeszívet kapott porcogóval és pici rizzsel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!