Nekem két keverék kutyám 1,4 évesek. Gödröket ásnak, a virágágyásomat már próbálom cserépbe ültetni, füvünk már szinte nincs is. Én a virágokat is szeretem. A kertünket újra terveznénk, de így hogyan?
Fáradt kutya a jó kutya.
Ha nincsenek lefárasztva, kénytelenek máshol levezetni az energiát.
Sok kutyánál az ásást leállítani lehetetlen. Csak egyetlen bevált módszert tudok javasolni: a virágos kertet úgy kell lekeríteni, hogy ők oda ne tudjanak bemenni.
Mert próbálhatod nevelni őket, de elég esélytelen, ebben az esetben túl sok ösztön dominál a háttérben, hogy a gazdi kedvéért abba hagyja.
4 éves kutya már nem kölyök. Unatkoznak. És de, a kutyát le lehet a kertásásról szoktatni, sőt arra is meg lehet tanítani, hogy illedelmesen kikerülje az ágyásokat.
Sok séta, sok mozgatás és résen kell lenni, amikor elkezdődik a "móka", rögtön tiltani. Persze ha a kutyák amúgy hallgatnak a gazdára.
Szia!
Nagynénéméknél van egy közepes méretű kert. Ahol fű van és virágok, gyümölcsfák, ott le van kerítve az egész. Ahol meg járókő van, ott szabadon mászkálhatnak a kutyák, meg ki-be a házba. Kb. fele-fele arányban van így a terület.
De szerintem is unatkoznak ill. nem lettek ránevelve, hogy tilos kikaparni a virágokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!