Drótszőrű német vizsla tanítása?
Van egy drótszőrű német vizslám, eddig csak az ül fekszik meg a hozd vissza parancsokat sulykoltuk belé, meg hogy pld nem mehet fel a teraszra, de elég nehéz kordában tartani, eléggé kajla. Most kb 2 éves. Lehet várni hogy komolyodik valamit, hogy én magam is tudjam tanítani valamelyest, vagy kénytelen vagyok elvinni kutyaiskolába, ahol kicsit megnevelik?
(Vagy esetleg van valakinek tapasztalata az elektromos kutyanyakörvvel? Nyilván céltudatosan, nem ész nélkül használva szerintem az is segíthet.)
"Lehet várni hogy komolyodik valamit"
Úgy érted, hogy magától megnevelődik? Nem. A kutyák (meg egyébként bármilyen más értelmes lény) nem így működnek.
"hogy én magam is tudjam tanítani valamelyest"
Tőle ugyan nem függ, két éves kutyákat már versenyeztetnek, trükkversenyre járatnak, és nem azért, mert mind kutya-Einsteinek, hanem azért, mert gazdi ért hozzájuk, tudja őket kezelni.
"vagy kénytelen vagyok elvinni kutyaiskolába, ahol kicsit megnevelik?"
Újabb rossz hírem van: a kutyaiskolában sem fogják megnevelni. TÉGED fognak megtanítani rá, hogyan kell kommunikálni a kutyával, hogyan lehet neki megtanítani dolgokat, szabályokat felállítani.
"Vagy esetleg van valakinek tapasztalata az elektromos kutyanyakörvvel? Nyilván céltudatosan, nem ész nélkül használva szerintem az is segíthet."
Az elektromos mögé is TUDÁS kell, ha meg az megvan, az esetek 99,999999 százalékában megy a dolog anélkül is, ha meg az nincs meg, akkor nagyon gyorsan és hibátlanul lehet vele bizonytalan, félős, vagy épp agresszív kutyát "csinálni".
"Úgy érted, hogy magától megnevelődik?"
Nem úgy értem, hanem hogy komolyodik. Most gyerek. Mint ahogy írtam hihetetlenül kajla. Igyekszem vele következetes lenni, sok mindent megért már és meg is csinálja, de várható hogy nem lesz ennyire hiperaktív pár év múlva, vagy úgy kell megtanítani, hogy ilyen aktív legyen akkor is amikor bevetésre kerül. (Bár már egyszer volt és szépen meg is fogta a kacsát és odahozta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!