A kutyám csak két napig hajlandó megenni a tápot, utána 3 napig is böjtöl, mit tehetnék?
Prémium táppal etetjük. Végre megtaláltuk azt a tápot, amitől nincs hasmenése, nem vakaródzik, nem rágja magát. Szép a szőre stb, stb.
Megkapja a napi adagját reggel és este, neki esik, úgy, mit aki sose evett, szinte tisztára nyalja a tálat kb két napig. A harmadik naptól nem hajlandó belőle enni. Pedig úgy csinálom, ahogy a nagykönyvben meg van írva: odaadom, várok 10 percig nem nyúl hozzá, elteszem. Este megkapja. Nem nyúl hozzá elteszem, másnap reggel megkapja....
Ez így megy három napig, utána eszik két napig megint, majd megint jön a három napos böjt.
Persze, amikor készítem a kaját nekünk, ott ül a lábaimnál, kunyizik, de nem adok neki semmit. Ilyenkor kikérezkedik az udvarra és bogarászik.
Tanácstalan vagyok. És minden fajta táppal ezt csinálja.
Még csak 7 hónapos, és sovány.
Kutya előtt nem hagyunk ételt!!! Ne beszélj már hülyeségeket 1-es!
Ha táppal szeretnél etetni, akkor mindenképp ki kell tartanod, jól csinálod. Bár én azonnal felvenném, ahogy nem eszi meg.
Ha nem feltétlenül, akkor ajánlom a BARF/PREY étrendet, talán szívesebben enné ill. hamarabb összekapná magát, persze ott is előjöhet ez a gond, szóval messze nem biztos, h megoldaná, csak egy alternatívaként mondom.
Igen gondoltam már a Barfra, de egyenlőre tudom megvalósítani. Nincs tárolási lehetőségem több kg húsnak. Hetente meg nem tudok henteshez menni. ( nagy távolság és tömegközlekedés) ez úgy érné meg, ha legalább 2-3 hétre való húst be tudnék szerezni.
Akkor megpróbálom többet fárasztani, habár van egy mozgásszervi betegsége, és nem bír sokat egyszerre. 5 perc apportozás után kidől, akkor várunk 5-10 percet, míg összekapja magát és újra kezdjük.
Nincs valami szervi problémája amúgy?
Bár ennek ellentmond a kunyerálása az idő alatt, amikor nem eszik, de a fene tudja...
Nézz körül esetleg apróhirdetési oldalon, ki lehet fogni akár ingyen vagy pár ezer forintért is fagyasztót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!