Ha jó minőségű táppal etetem a szaporítótól vásárolt kutyámat, akkor az megvédené őt a genetikai öröklött betegségektől vagy az attól még előjönne neki, ha van?
Basszus, tegnap egészen értehően leírtam, hogy igenis megszívja az ember a szaporítós kutyával. Erre Te írod, hogy nem, mert a tied gyönyörű. Ha akarod, gyere el hozzám egy napra, és nézd meg az ugyan küllemre gyönyörű, és minden fajtajelleget magán hordozó, de BETEG és SZENVEDŐ kutyámat, akiért a szívem megszakad minden egyes nap. Olyan dolgot cáfolsz meg, olyan dolgot mondasz szemellenzősen, minden más tapasztalatot hülyeségnek véve, amiben nap mint nap élek! Higgy nekem és legalább engedd be a fejedbe mások tapasztalatait is! Nem a "tenyésztők zsebét tömöd", meg a "hobbijukat támogatod", hanem a saját kutyád egészségéért, és a következő 10-15 év vidámságáért fizetsz ennyit! A tenyésztő egy szakember, és a szaktudását is fizeted meg ezzel az árral, hiszen ő az, aki tudja, hogyan hozza létre a küllemre is szép, és belsőre is jó tulajdonságú egészséges kutyát. Komolyan, Te tényeket akarsz a szőnyeg alá söpörni. Nekem nem volt aki elmondja, mit teszek amikor megvettem a kutyám, utólag tájékozódtam, és utólag olvastam. De ha lett volna, aki ezeket elmondja nekem vásárlás előtt, MEGKÖSZÖNTEM VOLNA NEKI hogy nem cseszem el neki köszönhetően a kutyám életét, az enyémbe pedig nem kódolok 15 évnyi parát, féltést és instant pénztárcaürülést.
Na mindegy. Direkt nem vádaskodóan írtam, hanem informatívan és saját tapasztalatomból szerettem volna, ha látod, mi szokott ennek a vége lenni. Ha ezt is elengeded a füled mellett, akkor senki ne írjon 1 mondatot se többet neked, mert fölösleges. Csak akkor minek írtad ki a kérdésed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!