Hogyan szedjem rá anyáka, hogy ne szaporítótol vegyenek kutyát, hanem menhelyből?
Anyáéknak ezerszer elmagyaráztam, hogy a szaporítótól nem szabad venni, de ő ezt nem hiszi mert "kedvesen szólt hozzá" stb...., nem értik meg.
Azt hiszik a menhelyi kutya egy korcs, pedig ő is csak élőlény, sőt ha menhelyből veszek akkor nagyon jót cselekszek, és ott nem én választom a kutyát, hanem ő engem, sőt ha lenne elkalom én olyan kutyát is örökbefogadnék akit altatásveszély fenyeget, mert én jó ember akarok lenni, de a szüleim másképp állnak hozzá
13/f
Mutasd meg anyukádéknak ezt a videót:
És magyarázd el nekik, hogy egy fajtatiszta kutya nem ennyibe kerül. Jár hozzá kötelezően chip, 2 oltás, 4 féregtelenítés, oltási könyv, TÖRZSKÖNYV - ezzel biztosított, hogy fajtatiszta -, 8 hetesen hozhatóak el, nincsenek felpuffadva a kölykök, játékosak, csillog a szemük, a szülők a helyszínen megtekinthetők, tenyészszemlés, betegségekre szűrt, törzskönyves példányok.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. A keverék kutyákkal semmi baj nincs. Próbáld meg őket elvinni menhelyre, hátha másképp látják a dolgokat.
A szüleid gondolom flancolni akarnak "fajtatiszta" kutyával de valódi fajtatisztára (ami nem fajtajellegű keverék mint minden törzskönyv nélküli szaporítós) sajnálnák a pénzt.
Az előzőek belinkeltek jó cikkeket, képeket és videót is, érdemes ezeket megmutatni nekik. Nyilván azt gondolják majd hogy de hát akitől vennék, nem ilyen - fel kell hívni a figyelmet mennyi betegséget örökölhet egy szapis kutya, akkor is, ha nem ilyen mostohák a szaporítási körülmények, mivel a szülők nincsenek szűrve. Említsd meg, hogy sokkal nagyobb az esély, hogy ideggyenge, viselkedésproblémás lesz a kutyus vagy olyan betgségei lesznek, amik nem csak szenvedést okoznak neki, de az árának többszöröse rámegy a kezelésre.
A menhely tökéletes, de ha nagyon fajtatisztát akarnak, válasszatok ki egy megbízható kennelt, és vegyetek egészségügyi garanciával, szerződéssel kutyát (és persze törzskönyv JÁR hozzá!).
Rengeteg cikket találsz a témában, arról is, hogy a jóhiszemű szaporítók is mennyi kárt csinálnak, mazsolázz közülük és olvastasd el velük. Előzetes tájékozódás és sok témáról olvasás nélkül amúgy sem érdemes kutyát venni.
Én vállaltan ellenzem az aktuálisan fajtatiszta, törzskönyves kutyák vásárlását, mert ugyan jóhiszemű, szorgalmas, a tenyésztésbe sok pénzt fektető emberektől vásárolsz olyan kutyát, amelynek az ősei külalakra vannak szelektálva, a legbetegebb (nyilvánvalóan teszten kihullott) vannak csak kizárva a tenyésztésből. Én a keverék kutyákban hiszek, mivel ott van esély arra, hogy egy olyan egyedet fogsz ki, ahol a beltenyésztés (a kutyanemesítés alaptechnikája) hatásai mérsékeltebbek. Én az utcáról fogadtam be egy fekete kan kutyát, úgy, hogy határozottan nőstény pulit kerestünk, de egy kóbor bejött a kapun és a mai napig velünk él...
A te helyzetedben még megoldás lehet a munkavonalas alom választása felé való befolyásolás, mivel ott az egészség fontosabb (jobban feltünik a betegség), mint egy szépségversenyen.
(egy véleményt írtam kérem nem lepontozni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!