Ez milyen betegség? SOS
Két kérdésem is lenne. Mind a kettő a kutyám betegségéről.
1. A kutyám nagyon vakarózik (már annyira, hogy még a szőrét is kivakarta és ilyen hegszerű sebek vannak rajta. Akkor is elkezd vakarózni ha paskolgatom a hátát (gondolom irritálja neki). Én nem élésködőre hanem valamiféle bőrbetegségre gondoltam. Légyszíves segítsek.
2. A kutyámnak megy a hasa és hányni is szokott. Ez mitől van?
Sajnos most ilyen beteg időszakban van. Már egyszer voltunk az orvosnál vele a szemét műteni már akkor is megvoltak neki ezek a betegségek az orvos egy sampont írt ki neki a vakarózására de nem használt. A hasmenésére koplaltatást (rizst) ajánlott de ez sem használt. Nagyon aggódom légyszíves segítsetek. És kíméljetek meg a beszólásoktól.
De ne Pedigreet vagy Chappyt kapjon!
Ami jó táp: Brit, Brit Care, Orien, Josera, Romeo (ez elmegy kategória), Real Taste Of Wilderness, Taste Of The Wild, Pro Plan.
Én is allergiára tippeltem egyébként. A hányás, ha nem gyakori, akkor nem gond, hiszen néha előfordul, hogy pl kihányják a kaját, és utána megeszik. Ez akkor fordul elő, ha habzsolnak. De persze lehet vírustól is. Esetleg másik orvossal is megnézethetnéd, hátha kiderül valami.
A hányás és a hasmenés is lehet a Darlingtól. Főleg, ha olyan hasmenésről van szó, hogy állandóan híg a széklete.
Az étrendjét egészítsd ki joghurttal, kefirrel, segít helyreállítani a bélflórát.
Az előző hozzászólók által felsorolt tápok tökéletesek, válassz közülük, és eleinte keverve add neki a darlinggal, mert a teljesen új táp is okozhat hasmenést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!