Ti mit szoktatok csinálni ilyenkor sétáltatás közben?
Nekem még egt babakutyám van, 4 hónapos.
A kornyéken van pár kóbórkutya.
Amikor elviszem sétálni,mindig oda szokott jönni egy kobórkutya, és félek hogy agresszív lesz. De ha nem agresszív olyankor követ minket.
És itt a közelben lakik egy idegbeteg kutya, és olyan a kerítès hogy simán ki tud bújni alatta. Ott akartam ma elmenni ahol az az agresszív kutya lakik, de amikir a ház elé értünk akkor morogni kezdett, majd kiszaladt az útra. Én gyorsan felkaptam a kutyámat, mert megijedtem és elmentünk onnan.
Ti mit szoktatok csinálni ha sétáltatás közben odamegy hozzátok egy kóbor kutya és nem száll le rólatok?
Hogyhogy követ a kóbor kutya? 3 méterről vagy 100 méterről? Mert ha messzire van és csak érdeklődik, akkor szerintem ne foglalkozz vele. Ha meg pofátlanul közel jön és nem morog csak sunnyog, akkor elzavarod, kurjongatsz, dobbantasz a lábaddal, széttárod a karod.
Lehet, hogy ha környékbeli kutya akkor hébe-hóba etetik az emberek és ezért követ, nem kell rögtön a legrosszabbtól tartani :)
Azért kaptam fel, mert láttam hogy a kutya morog és felénk közeledik.
De amúgy az enyém jól elvan más kutyákkal, ha olyan kóbor kutyát látok, akin látszik hogy nem agresszív, attól nem féltem, engeden hogy szaglásszák egymást.
Az előbb jöttünk haza, 2 órát sétáltunk az erdőben, arrafele menet szembe jőtt velünk egy agressziv kinezetű nagytestű kutya, megfordultam és más utvonalon mentünk.
Köszönöm az ötleteket :)
Én is az tanácsolom, hogy ha lehet, semmiképpen se emeld fel a kutyádat!
Ahol én lakom volt egy súlyos eset, egy nő sétáltatott valamilyen kistermetű kutyát, mikor egy hászky átugrotta a kerítést. A nő megijedt és felkapta a kutyáját, de ahogy megpróbált elszaladni a haszky hátulról ráugrott, és jópárszor beleharapott a hátába a nőnek, ahogy leteperte. Szerencsére a szomszédok időben kiszaladtak és elzavarták a kutyát, de tragédiába is torkolhatott volna a dolog... Azzal, ha ilyen helyzetbe hozod magad, csak rontassz a helyzeten, mert ha te magad is megsérülsz mint az a nő, nem tudod megvédeni a kutyád... tapasztalatom szerint egy kutya ha megtámadja a másikat, csak a másik kutya érdekli és hogy odajusson hozzá... Én nem félek a kutyáktól, nekem az vált be, hogy mikor észreveszem, hogy egy idegen kutya támadni akar, az enyémet mögém húzom, én meg elé állok, szembe a másik kutyával, magabiztosan, hogy felfigyeljen rám, és jelezzem, hogy ő az enyém, és nem félek megvédeni őt ha kell... Mondjuk 12 éves tapasztalatom van e téren, de most az új kutyusommal mikor kutyasuliban voltunk, ugyanezt magyarázták, úgyhogy lehet valami alapja...
Ha meg úgy mérem fel, hogy túl nagy az idegen kutya és nem biztos, hogy el tudnék bánni vele, akkor inkább elkerülöm...
Az előzőhöz hozzászólva, ha tudod, hogyan kell viselkednek egy idegen kutyával nem hogy nem fog "megkerülni" de még a közeledbe se fog jönni... Ha meg a "támadó kutya gyors" akkor meg főleg nem lenne annyi időd, hogy lehajolj, felvedd a kutyád (esetleg ha az nem egy csivava méretű és elég hozzá egy kéz is) + hogy a másik kezeddel a spréért nyúlj, még mielőtt az idegen kutya odaérne...
Nekünk egy tacskónk és egy njunk van. A németjuhász az elejében eléggé agresszívan akart játszani a tacskóval, és láttuk, hogy semmi jó nem származik abból ha felemeljük a tacsit, pedig csak a saját kutyánkról volt szó... Úgyhogy én sem tanácsolnám a felemelést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!