Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit szoktatok csinálni...

Ti mit szoktatok csinálni ilyenkor sétáltatás közben?

Figyelt kérdés

Nekem még egt babakutyám van, 4 hónapos.

A kornyéken van pár kóbórkutya.

Amikor elviszem sétálni,mindig oda szokott jönni egy kobórkutya, és félek hogy agresszív lesz. De ha nem agresszív olyankor követ minket.

És itt a közelben lakik egy idegbeteg kutya, és olyan a kerítès hogy simán ki tud bújni alatta. Ott akartam ma elmenni ahol az az agresszív kutya lakik, de amikir a ház elé értünk akkor morogni kezdett, majd kiszaladt az útra. Én gyorsan felkaptam a kutyámat, mert megijedtem és elmentünk onnan.

Ti mit szoktatok csinálni ha sétáltatás közben odamegy hozzátok egy kóbor kutya és nem száll le rólatok?

2014. szept. 14. 10:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hogyhogy követ a kóbor kutya? 3 méterről vagy 100 méterről? Mert ha messzire van és csak érdeklődik, akkor szerintem ne foglalkozz vele. Ha meg pofátlanul közel jön és nem morog csak sunnyog, akkor elzavarod, kurjongatsz, dobbantasz a lábaddal, széttárod a karod.

Lehet, hogy ha környékbeli kutya akkor hébe-hóba etetik az emberek és ezért követ, nem kell rögtön a legrosszabbtól tartani :)

2014. szept. 14. 12:00
 12/19 KGabi0000 ***** válasza:
Engem ha nem támad nem nagyon zavar,ha meglátok egy kutyát,akkor visszafordulok,szerintem ne menj arrafelé.Vagy alkalmazd amit eddig mondtak.A kutyád pedig tényleg ne kapd fel,mert nem lesz szocializált,a barátainknak van egy yorkijuk és azt is folyton felkapták,ha egy kutya közledett,még akkor is ha pórázon volt és most a kutya nagyon félős,nem mer egy kutyához se odamenni,ha felé tart egy kutya elbújik a gazdája mögé,ha meg odamegy hozzá akkor behúzott farokkal menekül.Jól elronották szegénykét ezzel.
2014. szept. 14. 12:20
 13/19 anonim válasza:
Itt én is elszúrtam azzal, hogy felemeltem. A fiú kutyákkal máig agresszív (ő is fiú). Általában nem som kutya agresszív nálunk, de nagyon sokan kóborolnak, vagy csak egyszerűen kiszöknek. Ha nagy-fajta kutyát látok, akkor általában màs fele megyek, nehogy nagy baj legyen (westie-m van, és mivel nem túl nagy, nem kockáztatok, hogy megöljék esetleg). A kisebb kutyák rosszabbak, főleg amelyik nem kóbor, csak néha kiszökik. Rájuk általában elég HATÁROZOTTAN ráordítani, de sajnos volt, hogy bele kellet rúgni, mert annyira agresszív volt. Ez igazàból csak 2x fordult elő, azóta elkerül nagy ívben, és nem szívesen tettem, de van amelyiknél nincs más módszer sajna.
2014. szept. 14. 12:56
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem jó ha felkapja, mert ha egy nagy fenevad nekitámad ,a kis kutyát összeroppantja és annak vége. Lehet mire előveszi a gázsprayt már rég késő. Sajnos nem egy ilyen eset volt már.
2014. szept. 14. 13:54
 15/19 A kérdező kommentje:

Azért kaptam fel, mert láttam hogy a kutya morog és felénk közeledik.

De amúgy az enyém jól elvan más kutyákkal, ha olyan kóbor kutyát látok, akin látszik hogy nem agresszív, attól nem féltem, engeden hogy szaglásszák egymást.

Az előbb jöttünk haza, 2 órát sétáltunk az erdőben, arrafele menet szembe jőtt velünk egy agressziv kinezetű nagytestű kutya, megfordultam és más utvonalon mentünk.

Köszönöm az ötleteket :)

2014. szept. 14. 15:00
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is az tanácsolom, hogy ha lehet, semmiképpen se emeld fel a kutyádat!

Ahol én lakom volt egy súlyos eset, egy nő sétáltatott valamilyen kistermetű kutyát, mikor egy hászky átugrotta a kerítést. A nő megijedt és felkapta a kutyáját, de ahogy megpróbált elszaladni a haszky hátulról ráugrott, és jópárszor beleharapott a hátába a nőnek, ahogy leteperte. Szerencsére a szomszédok időben kiszaladtak és elzavarták a kutyát, de tragédiába is torkolhatott volna a dolog... Azzal, ha ilyen helyzetbe hozod magad, csak rontassz a helyzeten, mert ha te magad is megsérülsz mint az a nő, nem tudod megvédeni a kutyád... tapasztalatom szerint egy kutya ha megtámadja a másikat, csak a másik kutya érdekli és hogy odajusson hozzá... Én nem félek a kutyáktól, nekem az vált be, hogy mikor észreveszem, hogy egy idegen kutya támadni akar, az enyémet mögém húzom, én meg elé állok, szembe a másik kutyával, magabiztosan, hogy felfigyeljen rám, és jelezzem, hogy ő az enyém, és nem félek megvédeni őt ha kell... Mondjuk 12 éves tapasztalatom van e téren, de most az új kutyusommal mikor kutyasuliban voltunk, ugyanezt magyarázták, úgyhogy lehet valami alapja...

Ha meg úgy mérem fel, hogy túl nagy az idegen kutya és nem biztos, hogy el tudnék bánni vele, akkor inkább elkerülöm...

2014. szept. 14. 16:38
 17/19 anonim ***** válasza:
23%
Ha a földön hagyja akkor a kiskutyának vége. A kutyák gyorsak ,egy pillanat alatt megkerüli a gazdát és elkapja a kicsit. Én inkább felvenném és másik kézzel a támadó kutyát fújnám be sprayvel. Az legyen mindig nálad zsebben ővcsipeszen bárhol ahol hamar elő lehet venni.
2014. szept. 14. 21:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz hozzászólva, ha tudod, hogyan kell viselkednek egy idegen kutyával nem hogy nem fog "megkerülni" de még a közeledbe se fog jönni... Ha meg a "támadó kutya gyors" akkor meg főleg nem lenne annyi időd, hogy lehajolj, felvedd a kutyád (esetleg ha az nem egy csivava méretű és elég hozzá egy kéz is) + hogy a másik kezeddel a spréért nyúlj, még mielőtt az idegen kutya odaérne...

Nekünk egy tacskónk és egy njunk van. A németjuhász az elejében eléggé agresszívan akart játszani a tacskóval, és láttuk, hogy semmi jó nem származik abból ha felemeljük a tacsit, pedig csak a saját kutyánkról volt szó... Úgyhogy én sem tanácsolnám a felemelést...

2014. szept. 15. 00:26
 19/19 anonim ***** válasza:
épp a minap történt, hogy sétáltunk pórázzal és az egyik kertből kiszaladt egy elég nagy termetű, izmos kutya (írhatnék harci kutyát is, de nem fogok, mert utálom ezt a kifejezést, bár nekünk nem ilyen van, de akkor is.. stb). Szóval sajnos muszáj volt felkapni a kutyám, mert olyan sebességgel jött, hogy nem tudtam volna levakarni és szétszedte volna, tudom, hogy engem is bánthatott volna, de akkor épp nem érdekelt.Szerencsére a gazdája rohant utána és meg tudta fogni, de már ott volt mellettem és ugrált volna stb... És a kedves gazda kb. még engem cseszett le, hogy minek sétáltatom arra a kutyám, mert hogy az ővé kiugrik í kerítésen stb... kb. köpni nyelni nem tudtam... nem fogok arra menni többet, de felháborítónak tartom, hogy én vagyok a hibás mert ő nem tudja megnevelni a kutyáját vagy nem tudja megmagasítani a kerítést, neki kell gondoskodni róla, hogy ne tudjon kijönni...
2014. szept. 15. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!