Ti mit szoktatok csinálni ilyenkor sétáltatás közben?
Nekem még egt babakutyám van, 4 hónapos.
A kornyéken van pár kóbórkutya.
Amikor elviszem sétálni,mindig oda szokott jönni egy kobórkutya, és félek hogy agresszív lesz. De ha nem agresszív olyankor követ minket.
És itt a közelben lakik egy idegbeteg kutya, és olyan a kerítès hogy simán ki tud bújni alatta. Ott akartam ma elmenni ahol az az agresszív kutya lakik, de amikir a ház elé értünk akkor morogni kezdett, majd kiszaladt az útra. Én gyorsan felkaptam a kutyámat, mert megijedtem és elmentünk onnan.
Ti mit szoktatok csinálni ha sétáltatás közben odamegy hozzátok egy kóbor kutya és nem száll le rólatok?
Egy üvegbe tegyél kavicsot, és ha közelít egy agresszív kutya, dobd mellé. Ez hatásos szokott lenni.
A kóborkutyák ellen senki nem tesz semmit? Nincs nálatok gyepmester, vagy menhely?
Nemtudom hogy a kozelben van-e. Szerintem csak a nagyobb varosokban van, és a legközelebbi nagyváros 1 ora autóval. A szüleim nem fognak szólni... ne kérdezzétek miért, ilyen makacsak. (őket nem zavarjak a kobor kutyak, es nem doglalkoznak ezzel) én meg.. hát nem tudok túl jól románul, szoval en sen tudok szolni :)
De a többi ötletet kipróbálom.
Köszönöm szépen mindenkinek :)
Mi Bp agglomerációban lakunk, és ugyanúgy tele van kiengedett kutyákkal, és mikor egyszer hétköznap sintért akartam hívni, senki nem vette fel... szóval erről ennyit.
A kutyádat ne kapd fel ilyenkor, mert egyrészt ő is félni fog, másrészt tényleg ez felingerli a másik kutyát. Illetve, ha nagyobb kutyáról van szó, aki fel tud érni addig, akkor csak még rosszabb helyzetbe hozod a kutyádat...
Én is volt, hogy jártam bottal, mert két ember kutyáját is megtámadta másik kutya ott, ahová sétálni járunk. Hülyének is néztek, de ez van. xD
Aztán átszoktam a palackra, meg a magabiztos fellépésre. A legtöbb kóbor kutyának elég egy "nemészinnen", a többire meg én is paprikasprayt vagy palackot ajánlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!