Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit szoktatok csinálni...

Ti mit szoktatok csinálni ilyenkor sétáltatás közben?

Figyelt kérdés

Nekem még egt babakutyám van, 4 hónapos.

A kornyéken van pár kóbórkutya.

Amikor elviszem sétálni,mindig oda szokott jönni egy kobórkutya, és félek hogy agresszív lesz. De ha nem agresszív olyankor követ minket.

És itt a közelben lakik egy idegbeteg kutya, és olyan a kerítès hogy simán ki tud bújni alatta. Ott akartam ma elmenni ahol az az agresszív kutya lakik, de amikir a ház elé értünk akkor morogni kezdett, majd kiszaladt az útra. Én gyorsan felkaptam a kutyámat, mert megijedtem és elmentünk onnan.

Ti mit szoktatok csinálni ha sétáltatás közben odamegy hozzátok egy kóbor kutya és nem száll le rólatok?

2014. szept. 14. 10:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
65%
Bottal kell járni, ha felemeli az ember a botot, a kutya kedvező esetben elszalad. A saját kutyát meg nem szabad felemelni, mert a kutyának sem tesz jót, az idegen kutyát meg ingerli és még neked is bajod eshet.
2014. szept. 14. 10:15
 2/19 A kérdező kommentje:
Tényleg bottal járjak? Az emberek itt hülyének fognak nézni :)))
2014. szept. 14. 10:18
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Elzavarom... De soha ne kapd fel a kutyádat ilyen helyzetben, mert azzal csak azt éred el, hogy bizonytalan lesz és bizonytalanságból fogja támadni a többi kutyát!
2014. szept. 14. 10:25
 4/19 anonim ***** válasza:
Dehogy kell már bottal járni... Amelyik meg olyan kutya, azt csak felingerled vele. Vegyél inkább paprikasprayt és ha tényleg támad a kutya, lefújod... De csak ha tényleg támad! Ha az a gond, hogy te félsz a többi kutyától, akkor magadon kell változtatnod.
2014. szept. 14. 10:26
 5/19 A kérdező kommentje:
Nem én nem félek, csak a kutyámat féltem. És zavar ha követ egy kobor kutya. :)
2014. szept. 14. 10:46
 6/19 anonim ***** válasza:

Egy üvegbe tegyél kavicsot, és ha közelít egy agresszív kutya, dobd mellé. Ez hatásos szokott lenni.

A kóborkutyák ellen senki nem tesz semmit? Nincs nálatok gyepmester, vagy menhely?

2014. szept. 14. 10:54
 7/19 A kérdező kommentje:
nincsen, mert nagyon kicsi a város, kb mindenhova el lehet menni gyalog olyan kicsi. Pedig jo lenne egy menhely.
2014. szept. 14. 10:58
 8/19 anonim ***** válasza:
Még azt tudjátok megpróbálni, hogy egy hozzátok közel eső város gyepmesterét hívjátok, hátha tud segíteni a kóbor kutyák ügyében.
2014. szept. 14. 11:00
 9/19 A kérdező kommentje:

Nemtudom hogy a kozelben van-e. Szerintem csak a nagyobb varosokban van, és a legközelebbi nagyváros 1 ora autóval. A szüleim nem fognak szólni... ne kérdezzétek miért, ilyen makacsak. (őket nem zavarjak a kobor kutyak, es nem doglalkoznak ezzel) én meg.. hát nem tudok túl jól románul, szoval en sen tudok szolni :)

De a többi ötletet kipróbálom.

Köszönöm szépen mindenkinek :)

2014. szept. 14. 11:04
 10/19 anonim ***** válasza:

Mi Bp agglomerációban lakunk, és ugyanúgy tele van kiengedett kutyákkal, és mikor egyszer hétköznap sintért akartam hívni, senki nem vette fel... szóval erről ennyit.

A kutyádat ne kapd fel ilyenkor, mert egyrészt ő is félni fog, másrészt tényleg ez felingerli a másik kutyát. Illetve, ha nagyobb kutyáról van szó, aki fel tud érni addig, akkor csak még rosszabb helyzetbe hozod a kutyádat...

Én is volt, hogy jártam bottal, mert két ember kutyáját is megtámadta másik kutya ott, ahová sétálni járunk. Hülyének is néztek, de ez van. xD

Aztán átszoktam a palackra, meg a magabiztos fellépésre. A legtöbb kóbor kutyának elég egy "nemészinnen", a többire meg én is paprikasprayt vagy palackot ajánlok.

2014. szept. 14. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!