Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hiperaktív kutya mellé inkább...

Hiperaktív kutya mellé inkább nyugodtabb kutya kellene? Vagy inkább olyan amelyik bírja az "iramot"?

Figyelt kérdés

Szeretnénk egy második kutyust,de nem tudom milyen vérmérsékletű illene inkább mellé (Német boxer): Olyan amivel egész nap le sem áll vagy ami inkább nyugodtabb.

Ismerőseim szerint teljesen kikészítene minket két ugyanolyan rosszcsont,ezért jobb lenne egy nyugodtabb kutya,és így talán a miénk is higgadtabb lenne.

Szerintetek sem jó párosítás két ugyanolyan (hiper szuper)aktivitású kutyus?

2010. jan. 19. 10:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha a második kutyust fogadjátok örökbe, vigyétek el az elsőt is. Aki megtetszik nektek, ismertessétek össze a sajátotokkal még az örökbe fogadás előtt. Majd ő eldönti, ki kell neki társnak.

A nyugodt társ sem feltétlenül jó, mert ha a hiperaktív állandóan macerálja, akkor neki is ugorhat, hogy hagyja békén. Így egyiküknek sem jó: az egyik nem tud játszani, a másik meg nincs békén hagyva.

Az enyém pl. nagyon barátságos, ismerkedős, jó fej, de nem játszik (sajnos...). Ha egy másik kutya lerohanja, túl nyíltan, játékosan közeledik felé, akkor bizony el-el morogja maga mellől.

Én inkább egy pörgős kutyára szavaznék. Helyes nevelés, sok foglalkozás mellett, ők egymást is baromi jól el fogják szórakoztatni, futtatni, mozgatni.

2010. jan. 19. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!