Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám morog az egyik családta...

Kutyám morog az egyik családtagra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Befogadott kutya, fél éve van nálam, 2 éves lesz.

Nagyszüleimmel lakunk és időnként bejönnek a szobámba, előtte kopognak. Na és itt jön a baj, a kutya felpattan a vackából (jobb esetben nem) és ugatni kezd, odarohan. Ha nagyon lusta akkor a helyén marad és halkan morog.

Ha rászólok, legtöbb esetben abbahagyja, amikor nem, akkor megrángatom egy kicsit a grabancánál és leszidom.

Le tudom állítani, de nagyon idegesít, hogy mindig eljátsza ezt! Én úgy érzem,hogy a kutya maga alá helyezi őket a rangsorban és ezért ilyen pofátlan, de ezen hogyan tudnék változtatni? Nagyszüleimet nem igazán lehet bevonni a kutyázásba, egyikük se teljesen normális....

Ötletek? Zavarjam esetleg ki a szobából, amikor rosszul viselkedik?

Harapni egyébként nem harap a kutya, csak a szája nagy, meg mindenki mással rendesen viselkedik, elvehetjük a szájából a kaját is, csak a nagyszüleimmel szemben ilyen rossz. De őket is szereti egyébként, a szobán kívül folyton hízeleg nekik, a lábuk mellé fekszik.

2014. szept. 12. 14:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"De persze ha neked jobb egy idegroncs kutyával leélni az elkövetkező 10 évedet, "

A kutyám nevében kikérem magamnak az ilyen megjegyzéseket!

Nem idegroncs, de persze könnyebb ilyen jelzőket ráaggatni egy kutyára, mint azt mondani, hogy bizonytalan. Vagy figyelembe venni, hogy az utcán élt, kidobták/elverték és még mindig tanulja, hogyan is kell rendesen viselkedni. Nyilván idegroncs az a kutya, amelyik fél éve még minden kutyának odakapott félelemből, most meg kicsi és óriás testű fiú, lány kutyákkal is önfeledten bandázik és egy szóval le tudom tiltani egy másikról, ha rosszalkodnak. KUTYASULI nélkül jutottunk el idáig. Ja és idegroncs az a kutya is, amelyik az előszoba túlsó végében ül és vár pár vakkantás kíséretében, amíg én a postással beszélek a bejárati ajtónál.

Nem fogok azért pofátlanul sok pénzt kifizetni, hogy olyanokról süketeljenek nekem amit már hallottam/láttam/olvastam, mert alapfokon semmi extra nincs.

Egyébként mindenkinek köszönöm a választ!

8-as:

A morgás se vicsorgós, hangos morgás, ilyet soha nem csinál. Csak fülel és halkan morog, de ezt akkor is csinálja ha a szomszéd lakásban leejtenek egy tányért és áthallatszik.:)

10-es:

Köszönöm, de tippeket vártam volna, elvégre itt olyan sok "szakértő" van :) Pl. ilyesmit hogy "Zárd ki a falkából 10 perce", vagy egyebet (hátha valaki járt már hasonló cipőben) de ehelyett megint a "kutyasuli" jött válasznak... Bocs, de már mindenkinek ezzel jönnek, ha ugat a kutya a fecskére, bepiszkít,húzza a pórázt, már akkor is kutyasuliba zavarnák a kérdezőt :) Igen, tudok neki parancsolni, csak bosszant, hogy újrakezdi következő alkalommal.

2014. szept. 12. 16:11
 12/14 anonim ***** válasza:
A tiltás mellett büntetném is a helyedben, a habitusának megfelelő formában.
2014. szept. 12. 22:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Letiltanás helyes,viszont Abban a szituban,amiben nyilvánvalóan stresszel,nem hagynám benne a kutyát,hanem átvinném egy másik helységbe,amíg ott vannak a nagyszülők és csak a szobán kívül,ahol egyébként is barátságos hagynám őket érintkezni.
2014. szept. 12. 23:03
 14/14 A kérdező kommentje:
12-es, 13-as Köszönöm! Ez a helyzetből kivonós, másik helységbe átvivős dolog nagyon jó ötlet, kipróbálom, köszi! :)
2014. szept. 12. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!