Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám morog az egyik családta...

Kutyám morog az egyik családtagra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Befogadott kutya, fél éve van nálam, 2 éves lesz.

Nagyszüleimmel lakunk és időnként bejönnek a szobámba, előtte kopognak. Na és itt jön a baj, a kutya felpattan a vackából (jobb esetben nem) és ugatni kezd, odarohan. Ha nagyon lusta akkor a helyén marad és halkan morog.

Ha rászólok, legtöbb esetben abbahagyja, amikor nem, akkor megrángatom egy kicsit a grabancánál és leszidom.

Le tudom állítani, de nagyon idegesít, hogy mindig eljátsza ezt! Én úgy érzem,hogy a kutya maga alá helyezi őket a rangsorban és ezért ilyen pofátlan, de ezen hogyan tudnék változtatni? Nagyszüleimet nem igazán lehet bevonni a kutyázásba, egyikük se teljesen normális....

Ötletek? Zavarjam esetleg ki a szobából, amikor rosszul viselkedik?

Harapni egyébként nem harap a kutya, csak a szája nagy, meg mindenki mással rendesen viselkedik, elvehetjük a szájából a kaját is, csak a nagyszüleimmel szemben ilyen rossz. De őket is szereti egyébként, a szobán kívül folyton hízeleg nekik, a lábuk mellé fekszik.

2014. szept. 12. 14:12
1 2
 1/14 Andizsuzsi ***** válasza:
39%

"Én úgy érzem,hogy a kutya maga alá helyezi őket a rangsorban"

Veled együtt, különben nem jutna eszébe védeni a szobádat, amikor te is ott vagy.

2014. szept. 12. 14:17
 2/14 A kérdező kommentje:
Vagy csak érzi, hogy ideges leszek, ha kopognak...? :D (Állandóan hülyeségekkel traktálnak...)
2014. szept. 12. 14:23
 3/14 csabika1971 ***** válasza:
100%

"Veled együtt, különben nem jutna eszébe védeni a szobádat, amikor te is ott vagy."

Ez butaság! Mert nem a szobád védelmezi hanem a gazdát. A kutya szeret téged és oltalmazni akar. Tudatosítani kell benne ki a főnök. Ha ugat szid meg, ha jól viselkedik dicsérd (akár még jutalom falattal is). Ezt meg kell neki tanítani, így olyan személy kire morogni szokott sétáljon ki-be a szobádba. Ezt egész addig csinálni míg helyesen nem viselkedik.

Mikor dicséred más jó eltérő hangsúllyal tedd mikor szidod. Dicséret (kicsit olyan éneklős), szidás (katonás csattanós).

2014. szept. 12. 14:27
 4/14 Andizsuzsi ***** válasza:
48%

"Mert nem a szobád védelmezi hanem a gazdát."

Ha a gazdát védelmezné, akkor

1. még nagyobb probléma lenne, főleg, ha együtt élő családtagtól védené

2. nem csak a szobában, hanem az egész házban ezt tenné.

2014. szept. 12. 14:31
 5/14 A kérdező kommentje:

Jó, akkor pár részlet még:

- Nagyapám konkrétan lesz.rja a kutyát, ritkán is találkoznak, átnéz rajta. És csoszog, nagyon.

- Nagymamám gügyög neki egyfolytában és nyekereg a cipője.

- A kutya az utcán fél a csoszogós emberektől.

-Minden más helység közös, a szobám az egyetlen hely ahová ritkán jönnek be a nagyszülők.

2014. szept. 12. 14:35
 6/14 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

-A kutya az utcán fél a csoszogós emberektől

- felpattan a vackából (jobb esetben nem) és ugatni kezd, odarohan

- s halkan morog

Kutyaiskola nagyon sürgősen. alapvető viselkedési problémák vannak vele.

2014. szept. 12. 14:47
 7/14 A kérdező kommentje:

Najó hagyjuk már ezt a kutyaiskolát, mindenhol ezt vágják a kérdező fejéhez. Utcáról befogadott, láthatóan megvert kutyáról van szó (tele van sebhelyekkel), aki botrányos módon fél a csoszogó emberektől, úristen, kutyaiskola, ott aztán már nem fog félni?! Nem támadásból írom ne haragudj, nem ellened szól, de miért törvényszerű, hogyha egy kutya fél valamitől vagy nem 100%-ig tökéletes, akkor az már komoly viselkedési probléma? Írtam, hogy le tudom állítani. Nem tudom, mi történt vele a múltban.

Több ismerősöm is van példás viselkedésű kutyákkal, az egyikük a botos öregemberektől fél, de nem ugat vagy morog rájuk, csak elhúzódik (utcán az enyém is csak mellém húzódik, ha fél valamitől/valakitől). Egy másik a motorosoktól ijed meg.

Egyébként meg voltunk már 2 kutyasuliban más miatt, amire kb. annyit tudtak mondani hogy a kutya csak fiatal és virgonc és gyakoroljunk sokat, nagy segítség... :)

2014. szept. 12. 15:03
 8/14 KGabi0000 ***** válasza:
Az én kutyám is a kopogásra ugatni kezd,de morogni nem morog,meg nem is támad.Ez biztosan valami megszokás,de morognia nem kéne,mivel ugatni csak jelzésből ugat,de a morgás azt mutatja,hogy ő rögtön agresszívan akar fellépni,amíg nem támad és ilyenkor hallgat rád addig nincsen baj,de más esetben elég nagy a gond.A csoszogással szemben pedig lehet,hogy van valami rossz tapasztalata,mivel befogadott kutya.
2014. szept. 12. 15:06
 9/14 Andizsuzsi ***** válasza:
46%

"Utcáról befogadott, láthatóan megvert kutyáról van szó"

Pont ezért. A kutyát semmire sem fogják megtanítani, téged fognak arra, hogyan kezeld ezeket a helyzeteket. De persze ha neked jobb egy idegroncs kutyával leélni az elkövetkező 10 évedet, és őt sem sajnálod emiatt... A választás a tied.

2014. szept. 12. 15:07
 10/14 anonim ***** válasza:

Akkor mit vársz?

Azt kellene írnia valakinek,hogy mormolj el egy azték varázsigét és a kutya megjavul?

Azt írtad,tudsz neki parancsolni,akkor mi a gond?

A kutyaiskola nyilván akkor jó megoldás,ha nem vmi bácsi/néni tartja,aki hobbi szinten kutyázik és volt 5 kutyája,akik le tudtak ülni parancsra.

Normális kutyaiskola segíteni fog ez tény.

Nem bántásból írtam,de tényleg nem értem,miféle segítséget vársz látatlanban a neten keresztül.

2014. szept. 12. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!