Kilehet hozni a kutyámból, hogy kemény legyen?
A kutyád még kölyök. Majd 2-3 éves kora között ér be igazán.
Bátorságpróbára majd olyan 1,5 éves kora után érdemes elvinni. Van kifejezetten pásztorkutyáknak szánt ilyen ösztönpróba.
Kutyakiképzőhöz (őrző-védő) nem kell vinni. A kau ösztönből őriz.
Alap engedelmesség minden kutyánál kell hogy legyen, de a vizsga opcionális, nem fontos.
Kau
Nem fél a tűzijátéktól
Éjszaka jelez
Mit akarsz egy 1 évestől?
Teljesen oké a kutya.
Van egy nagytestű pásztorkutyád. 1 éves, nem fél a durrogástól, tűzijátéktól és éjjel már ugat. Eddig szerintem rendben van. A pásztorkutyát nem kell tanítani területőrzésre, a vérében van a dolog. Amire viszont tanítani kell az a FELTÉTLEN ENGEDELMESSÉG a gazdának! (a kau általában egy gazdás)
Ez egy akkora méretű kutya, amit vagy tekintéllyel fogsz vissza, vagy sehogy. Erőből nem fogod bírni.
Nem tudom mennyi tapasztalatod van kutyák nevelésével kapcsolatban, de én azt ajánlom neked, hogy minél előbb iratkozz be vele egy kutyaiskolába, ahol mindketten sokat tanulhattok, hogy mire a kutya teljesen beérik már szófogadó legyen és eressze el azt amit megfogott, ha te úgy kívánod.
A házhoz járó kiképző is jó ötlet, és igen, léteznek ösztönpróbák, de oda csak engedelmes kutyával lehet menni.
Jó tanulást és jó kutyázás kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!